Recepty
-
Údený hovädzí jazyk s hrachovou kašou
31.3.2013 | čítané: 7221 krát | Celý článok...Jedna z najväčších lahôdok, nielen na sviatočné dni, je údený jazyk. Mnohým to znie čudne a nejedli by ho, ale robia chybu. Chutí ako (veľkonočná šunka), len lepšie...
-
Krabia nátierka
13.1.2013 | čítané: 9952 krát | Celý článok...Tie najlepšie recepty často patria medzi tie najjednoduchšie. Ako táto mimoriadne chutná nátierka.
-
Sviatočná kapustnica
30.12.2012 | čítané: 5445 krát | Celý článok...Kapustnica ako vianočné jedlo sa dá robiť na mnoho (podobných) spôsobov. Toto je jeden z nich. Táto slávnostná kapustnica sa nevarí len na Štedrý deň, ale aj na Silvestra či Troch kráľov.
-
Klasický vianočný kapor
16.12.2012 | čítané: 6060 krát | Celý článok...Aký iný recept zverejniť pred Vianocami, než na štedrovečerného kapra. Tradičného, klasického, bez akýchkoľvek „vydumaniek“ a vrátane postupu zabíjania.
-
Marynovany ser camembert
2.12.2012 | čítané: 5120 krát | Celý článok...Tento článok by mal byť skôr v sekcii „Haluze“ než „Recepty“, ale zaradil som ho sem. Môj recept na nakladaný hermelín sa náhodou uchytil aj v Poľsku.
-
Boršč á la Ukrajina
18.11.2012 | čítané: 5880 krát | Celý článok...Na boršč sú už na tejto stránke dva recepty, ale tento sa mi fakt vydaril. Tak prečo sa nepodeliť o recept.
-
Detská bábovka
21.10.2012 | čítané: 5420 krát | Celý článok...Toto je recept na chutnú bábovku, ktorej prípravu zvládli u babky aj moje dve malé deti.
-
Nepečený metrový koláč
16.9.2012 | čítané: 12220 krát | Celý článok...Recept na chutný koláč bez pečenia, ktorý pripravila moja švagriná na narodeninovú oslavu.
-
Lasagne
19.8.2012 | čítané: 5229 krát | Celý článok...Lasagne Jeden z možných variantov na lazane. Variácií na túto špecialitu talianskej kuchyne je samozrejme viac, ale túto máme odskúšanú a chutí výborne. Dôraz bol pritom na jednoduchosť prípravy. Ďalšiemu experimentovaniu sa však medze nekladú.
-
Jednoduchá šošovicová polievka
5.8.2012 | čítané: 9875 krát | Celý článok...Šošovicová polievka je jedlo mimoriadne jednoduché a chutné. Zo strukovín je asi najjednoduchšia, dá sa rôzne kombinovať a niet na nej v podstate čo pokaziť.