dnes je Utorok - 5. november 2024 - Imrich | zajtra Renáta

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Paprikovaný bôčik 2

Spisovne je to „paprikový“, ale používa sa aj výraz, ktorý je v titulku. Úplná klasika.

Klasický domáci paprikový bôčik
Klasický domáci paprikový bôčik
Bôčik je veľmi vďačné a nie nákladné mäso a toto je recept na jeho úplne klasické spracovanie.

Postup: Bôčik dáme variť do hrnca s vodou. Pridáme soľ, celé čierne korenie, nové korenie, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list (1-2 ks), môžeme aj jednu celú cibuľu. Pridal som aj trochu sušeného medvedieho cesnaku a majoránku, ale v tomto nie je nutné veľmi experimentovať.

Varíme ho minimálne hodinu a pol, na miernom ohni, občas môžeme otočiť.

Pichneme vidličkou, či je mäkký, po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť.

Do misky si dáme trochu vychladeného vývaru, pridáme soľ, cukor, mletú červenú papriku sladkú (ňou nešetríme, je to hlavná ingrediencia) a votrieme to celé do urobeného bôčika z každej strany.

Kto má rád pikantnejšie, môže samozrejme pridať i papriku pálivú.

Potom môžeme dať do alobalu, nechať vychladnúť a podávať za studena. V chladničke vydrží (nevydrží, zje sa). Na druhý deň je ideálny, keď prejdú všetky chute.
Pre nedočkavcov sa dá konzumovať aj za tepla.

Podávame napr. s chlebom, chrenom, horčicou, príp. i baraním rohom.

Potrebujeme: bôčik, soľ, cukor, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, majoránku (nemusí byť) 3 strúčiky cesnaku, cibuľu.

P. S. : Zistil som, že je to už druhý recept na túto témy.
Ten prvý je tu: https://frenky.sk/clanok/636/paprikovany_bocik.html

 
8.6.2023 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 1321 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS