Recepty
-
Losos na pomaranči
23.1.2015 | čítané: 4932 krát | Celý článok...Jeden luxusný recept z rubriky Varí pre vás, ktorú sme pred rokmi mali v korzárskej prílohe Šariš (Východ). Losos na pomaranči. Gurmánska lahôdka, môžem potvrdiť.
-
Šošovicový šalát
5.12.2014 | čítané: 5472 krát | Celý článok...Jednoduchý recept na mimoriadne chutný šalát zo šošovice.
-
Kapusta nakladaná do skla
7.11.2014 | čítané: 25340 krát | Celý článok...Recept na nakladanú kapustu láme na tejto stránke rekordy návštevnosti. Inšpiroval aj kamaráta Toníka Langa, ktorý dodal tento recept na kapustu nakladanú priamo do skiel.
-
Penne s podpinkami
17.10.2014 | čítané: 6848 krát | Celý článok...Podpinky, teda podpňovky sú chutné sezónne huby, ktorých býva v lesoch dosť. Penne sú (talianske) cestoviny - rúrky. Tak ich teda dajme dokopy.
-
Brokolica so syrom
26.9.2014 | čítané: 5320 krát | Celý článok...Recept mojej manželky Stanky, ktorý svojho času vyšiel v Korzári, v rubrike „Z redakčnej kuchyne“. Brokolica so syrom.
-
Vyprážané bedle
12.9.2014 | čítané: 8937 krát | Celý článok...Klasika klasík tohto obdobia, kedy je bedlí v lesoch a najmä na lúkach naozaj dosť. Najlepšie jedlá bývajú najjednoduchšie a vyprážané skrátka milujem.
-
Plávky na grile či panvici
22.8.2014 | čítané: 7823 krát | Celý článok...Mimoriadne jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Základom sú huby – mladé, zdravé holubinky, alias plávky.
-
Grilované špeciality II.
11.7.2014 | čítané: 5444 krát | Celý článok...Ďalšia várka výnimočných špecialít pripravených na grile, pričom nechýbajú ani ryby. Jedlá: Pstruh v jesenných farbách. Pomarančový steak. Morské ražniči na kôpre.
-
Grilované špeciality I.
29.6.2014 | čítané: 7048 krát | Celý článok...Je to sezóna grilovania a ja som našiel vo svojom archíve viacero receptov na skutočné špeciality na grile: Plnené grilované rezne. Špíz Adomar. Grilované bravčové.
-
Králik á la sviečková
15.6.2014 | čítané: 10276 krát | Celý článok...Klasický, jednoduchý a osvedčený recept na chutného králika. Sviečková omáčka k nemu spoľahlivo pasuje.