Recepty
-
Špíz v alobale
26.6.2011 | čítané: 7147 krát | Celý článok...Sezóna opekačiek je tu, preto jeden recept na takýto špíz. Je od prešovského exprimátora Milana Benča.
-
Whisky Cream
19.6.2011 | čítané: 6135 krát | Celý článok...Geniálny recept na domáci "Bailey´s", ktorý spopularizoval Petr Novotný a my sme ho doma už dvakrát vyskúšali. Fakt mimoriadne chutné.
-
Karí po japonsky
12.6.2011 | čítané: 4716 krát | Celý článok...Ešte jeden recept z krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorý pripravila Keiko Haneda, šéfkuchárka z reštaurácie v Tokiu (Japonsko).
-
Olympijské špízy
5.6.2011 | čítané: 9448 krát | Celý článok...Začala grilovacia sezóna, preto ponúkam jeden takýto jednoduchý recept. Na špízy. Je od niekdajšieho olymijského strieborného medailistu, hádzanára a prodekana fakulty športu PU Vincenta Lafka.
-
Soba
29.5.2011 | čítané: 5877 krát | Celý článok...Jeden z receptov od zosnulého majstra - kuchára Petra Uličného. Túto japonskú polievku varili (viď foto) v Prešove priamo japonské kuchárky na čele so šéfkuchárkou Keiko Haneda, ktorá prezradila, že "slovenská kuchyňa je podobná japonskej".
-
Vegetariánska držková
22.5.2011 | čítané: 6763 krát | Celý článok...Tento recept na falošnú držkovú polievku, ktorej namiesto hovädzích držiek domunujú hlivy, mám od známeho vegetariána Ivana Benka.
-
Utopená čínska kapusta
15.5.2011 | čítané: 5944 krát | Celý článok...Ponúkam vám špecialitu čínskej kuchyne, ktorou je „utopenec“ z čínskej kapusty. Nemusí dlho stáť, stačí cez noc a hneď sa dá konzumovať, pričom toto jedlo má regeneračné účinky najmä ráno, po ťažkej kocovine. Dá sa podávať aj ako príloha, alebo ako samostatný chod.
-
Paprikovaný bôčik
8.5.2011 | čítané: 7722 krát | Celý článok...Dnes niečo jednoduché, nezdravé a chutné...
-
Syrové špagety
1.5.2011 | čítané: 6952 krát | Celý článok...Kombinácia špagiet a syrov (vrátane tavených) nikdy nemôže skladať. Tu je jeden takýto recept na jednoduché, rýchle, lacné a chutné jedlo.
-
Nakladaný ovčí syr
24.4.2011 | čítané: 11201 krát | Celý článok...O originálny recept na nakladaný ovčí syr sa so mnou podelila šéfka farmy Palomino v Závadke, „na začiatku sveta“.