dnes je Nedeľa - 19. máj 2024 - Gertrúda | zajtra Bernard

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Pohodička 2008

Až do noci sa tancovalo na tretej Pohodičke, ktorá bola cez víkend v Lipanoch (okres Sabinov). Open-air festival sa vrátil na pôvodné miesto, do areálu futbalového ihriska.

LIPANY. Hlavným lákadlom tohoročnej Pohodičky boli prešovské Heľenine oči. „Mám pocit, že pred rokom tam viac žhavilo ako dnes. Mali nás dať skôr. Dávajú nás neskoro, z dôvodu, aby sa ľudia bavili,“ povedal nám gitarista Alfo z Heľeniných očí, ktorý potvrdil, že najlepšie akcie sú práve v malých mestách a na dedinách.

Aj jazz, aj blues

Na svoje si prišli aj tí skôr narodení. Prišiel Peter Lipa, ktorý zahral svoje najväčšie pop-jazzové hitovky i prvá dáma blues Silvia Josifoska. „Škoda, že prišiel dážď. Museli sme trochu skrátiť náš program, lebo nám pršalo do tvárí a do nástrojov. Avšak hralo sa dobre, ľudia, čo tu boli, sa zabávali,“ povedala nám S. Josifoska, s ktorou sa na pódiu objavili po boku Juraja Buriana aj Mišo Šimko a Mário „Gapa“ Garbera a celé vystúpenie potiahli viac do funku. „Jasné, páči sa mi, že je to funkové, mám rada funk. S Miškom robíme už asi tri roky a s Gapom je to druhý koncert. Veľmi dobré,“ pochvaľovala si speváčka.

Priestor dostali aj ďalší

Priestor v Lipanoch dostali aj menej známe kapely. Domáci Krypton či Košičania Sound Nation hrali už na Pohodičke aj pred rokom. „Tento rok sme mali lepší čas ako vlani, ale paradoxne bolo menej ľudí. No hralo sa fajn, zvuk bol výborný,“ komentovala vystúpenie speváčka Sound Nation Dominika „Dada“ Maščuchová, ktorá spieva väčšinu repertoáru v angličtine, ale začala písať aj vlastné slovenské texty. Niektoré z nich odzneli na Pohodičke.

Funky párty

Vrcholom večera bola „funky párty“ v podaní Groovin´ Heads. S Gapovou skupinou si zaspieval aj Paľo Pintér, domáci spevák a hlavný organizátor tejto akcie. Zábava v rytme funku pokračovala aj v podaní Vrabca a jeho novej skupiny Funkiez, s ktorou nadviazal na tvorbu legendárnych Made II Mate. Nechýbali ani „pecky“ MIIM typu Fönky nálada či Do You Love Me.

(august/september 08)

Na fotkách 1.: Pohodičkové publikum

2.: Gapa a Mišo Šimko

2.: Rado „Vrabec“ Orth

3.: Dada Maščuchová

Foto: Frenky

Pohodička 2007: http://www.frenky.sk/?c=12&id=462

Pohodička 2006: http://www.frenky.sk/?c=12&id=428

 
30.9.2008 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19151 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS