Steak z lososa
Tento recept nie je môj, ale mám ho vďaka študentke prešovskej mediálky Eve Faithovej, ktorá ho vymyslela, pripravila, napísala a nafotila. Zverejňujem ho s jej súhlasom.
Steak z lososa
Steak z lososa marinovaný v olivovom oleji s tymiánom, na čerstvej rukole, s mini mozzarellou a červenou karamelizovanou cibuľkou, kúskami paradajky a limetkou. Čo chutnejšie si po sviatkoch môžeme priať?!
Potrebujeme:
Steak z lososa, rukolu, červenú cibuľu, mini mozzarellky, 1 menšiu paradajku, limetku, olivový olej, tymián, 2 čl cukru, ¼ masla, trošku soli a čierneho korenia.
Postup:
Najprv si urobíme marinádu, na ktorú použijeme olivový olej, tymián, trošku soli a čierneho korenia a šťavu z polovice limetky. Všetko zmiešame a do marinády položíme lososa. Nádobu, v ktorej sa losos marinuje dáme na 3 hodinky odležať do chladničky.
Na panvici si roztopíme maslo a lososa sprudka opečieme z oboch strán. Pečieme ho približne 3 minútky z každej strany. Na druhú panvicu pridáme 2 čajové lyžičky cukru, ktoré sme si predtým zmiešali s troškou vody, to aby sa nám na panvici cukor nepripálil. K tomu pridáme aj jednu polievkovú lyžicu výpeku z ryby a červenú cibuľku. Túto cibuľku spolu s výpekom a troškou cukrovej vody neustále miešame, kým sa nám voda vyparí a cibuľka sa skaramelizuje.
Na tanier si dáme rukolu, na ktorú položíme lososa. Pridáme mini mozzarellky a karamelizovanú cibuľku. Ozdobíme to kúskami paradajky, plátkom limetky a kolieskami červenej cibuľky. Všetko to nakoniec pokvapkáme limetkou a olivovým olejom.
Dobrú chuť!
P. S. :
Do pozornosti dávam aj recept ďalšej mojej študentky Ingrid Kubaliakovej na červené palacinky so špenátom:
http://nazjedenie.sk/cervene-palacinky-so-spenatom/