Klasický vianočný kapor
Aký iný recept zverejniť pred Vianocami, než na štedrovečerného kapra. Tradičného, klasického, bez akýchkoľvek „vydumaniek“ a vrátane postupu zabíjania.
Priznám sa, ja som to ešte takto nerobil, vždy som bol len nestranný pozorovateľ.
Ideálny je dvojkilový živý kapor, ktorého vyberieme z vane do handry. Slabšie povahy nasledujúce písmenká prekročia. Najrýchlejší spôsob je dobre nabrúseným nožom mu odrezať hlavu. Takisto treba odrezať chvost a plutvy.
Následne treba rybu vykostiť. Treba na to špicatý nôž, ktorý dáme pod kožu pri hlave, strčí sa dnu palec a ťahá sa smerom k chrbtici... Takto ju prakticky vykostíme, ale môžeme spraviť aj klasické podkovičky. Mäso vyprážame v trojobale.
Dobré video k tomu je napríklad tu: http://www.akosatorobi.sk/video/1749/ako-vykostit-a-naporcovat-kapra-