dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Klasický vianočný kapor

Aký iný recept zverejniť pred Vianocami, než na štedrovečerného kapra. Tradičného, klasického, bez akýchkoľvek „vydumaniek“ a vrátane postupu zabíjania.

Priznám sa, ja som to ešte takto nerobil, vždy som bol len nestranný pozorovateľ.

Ideálny je dvojkilový živý kapor, ktorého vyberieme z vane do handry. Slabšie povahy nasledujúce písmenká prekročia. Najrýchlejší spôsob je dobre nabrúseným nožom mu odrezať hlavu. Takisto treba odrezať chvost a plutvy.

Následne treba rybu vykostiť. Treba na to špicatý nôž, ktorý dáme pod kožu pri hlave, strčí sa dnu palec a ťahá sa smerom k chrbtici... Takto ju prakticky vykostíme, ale môžeme spraviť aj klasické podkovičky. Mäso vyprážame v trojobale.

Dobré video k tomu je napríklad tu: http://www.akosatorobi.sk/video/1749/ako-vykostit-a-naporcovat-kapra-

 
16.12.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7433 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS