Marynovany ser camembert
Tento článok by mal byť skôr v sekcii „Haluze“ než „Recepty“, ale zaradil som ho sem. Môj recept na nakladaný hermelín sa náhodou uchytil aj v Poľsku.
Konkrétne v Českej hospode v Rzeszove. Pomáhal ju zariaďovať kolega – novinár Jozef Jurčišin, ktorý poslal aj túto svoju fotku a scan z denníka Gazeta Wyborcza, ktorý vyšiel v deň otvorenia výstavy.
Jožo potvrdil, že z ponuky Českej hospody sú utopence jeho receptom a hermelín (poľsky marynovany ser camembert) je môj. Konkrétne tento: http://www.frenky.sk/clanok/579/nakladany_hermelin.html
Jožo kontroluje aj nápisy na stenách a ochutnáva jedlá českej a slovenskej kuchyne. Špekáčiky majú od Šagáta z Opálu na Sekčove, syr je michalovská tehla a ide na dračku. A pivo samozrejme tiež. Počas otvorenia „padlo“ 800 pollitrákov štyroch druhov českých pív a v sobotu sedemsto...