dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Vnitřní faktor/Zotrwačnosť - Dohodli sme sa, že se dohodnem

Dohodli sme sa, že se dohodnem. Spoločné dielko kapiel Vnitřní faktor a Zotrwačnosť sa mi dostalo do rúk 20 rokov po rozbití spoločného štátu. A potešilo.

Obe kapely majú niekoľko spoločných čŕt. Obe hrajú punk, s vtipnými a inteligentnými textami, obe hrajú už relatívne dlhý čas, no sú skôr v úzadí. Doposiaľ som sa s týmito kapelami nestretol a je to škoda, lebo skutočne je to príjemná muzička. Česi sú spevnejší a melodickejší, Slováci rýchlejší a tvrdší. Občas sa nevyhnú punkovému klišé v textoch, ale uši to netrhá. Inokedy, naopak, dajú invenčný nápad.

Možno by občas mohli využiť trebárs saxofón či iný nástroj, alebo nejaký nečakaný fórik, ktorý by prekvapil a odlíšil ich (jednoznačne) od podobných kapiel, ale to je len subjektívny postreh. Asi aj zbytočný, tieto kapely môžu byť v klube či na feste fajn a cédečko sa tiež počúva dobre. A na druhej strane, radšej žiadne prekvapenia, než zlé prekvapenia. Ale nejakú takúto „pecku medzi oči“ som, ani neviem prečo, očakával.

Každá z formácií má na albume 6 piesní plus jednu koverku (vzájomnú). Čo by som možno zmenil je poradie, aby išli na striedačku (CZ/SK/CZ/SK...) – keby to bol vinyl, tak to nevadí, ale na CD... No a výborný je hokejovo ladený obal, aj s tými striedačkami.

Celkový dojem z tejto trnavsko-kladnenskej spolupráce je maximálne kladný. Do mojej súkromnej diskografie pribudli ďalšie dve kapely.

 
4.7.2012 | Pridal: Michal Frank | Recenzie | čítané: 5816 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS