dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Hudobné hry BGH : Uprav si song

Na počiatku bolo Rádio Prešov a jeho relácia Korzovanie. V nej bol hosťom Bernard Herstek st. a odznela v nej skladba jeho syna Love Me.

„Pieseň Love Me som zložil asi pre 20 rokmi, už si ani nepamätám kedy. Po tom, čo po rokoch odznela v éteri, v Rádiu Prešov, mi zišlo na um, že by som ju rád dal k dispozícii každému, nech si ju zaspieva, resp. upraví ako chce.
Výsledkom sú tieto Hudobné hry, “ povedal Bernard „Bavo“ Herstek, autor nielen piesne Love Me, ale aj Hudobných hier, ktoré majú aj skratku BGH (B ako baviť sa, G ako sv. Gregor, patrón muzikantov a H ako hudba).

Práve teraz, keď už vrcholí Máj - Lásky čas a ide leto, sa spustil webportál s Hudobnými hrami – http://www.hudobnehry.sk, na ktorom je trvalo bezplatne k dispozícii skladba Love Me.

Bezplatne si môžu stiahnuť aj softvér na úpravu skladby a nahrať si ju (alebo nahrať ju pre niekoho) podľa svojho gusta.

Po získaní kódu môžu užívatelia stránky sa takto hrať s rôznymi inými piesňami. Dostanú prístup do celej databázy. Môžu samostatne použiť melódiu a doplniť vlastný text, resp. môže použiť pôvodný text a doplniť vlastnú melódiu. Hráč môže s takto vytvoreným dielom ďalej nakladať, nemá však právo označovať sa ako autor. (K takto vytvorenému dielu, sa naďalej viažu autorské práva pôvodného autora.)

Hráči - „BeGeHáči“ sa môžu nielen hrať, ale aj svoje výtvory ďalej šíriť.
Ako sme spomínali, na stránke si môže stiahnuť nahrávací program, prostredníctvom ktorého môže svoju verziu nahrať a poslať na adresu hudobnehry@bgh.sk.

Okrem toho majú možnosť dostať sa do skutočného rozhlasového éteru. Ak bude ich hudobný výtvor zaujímavý, môže odznieť v relácii Rádia Prešov. Bez ohľadu na to, či ho bude interpretovať profesionál alebo amatér, ktorý sa chce baviť.

Kto teda chce, môže si to vyskúšať na Love Me, kto chce viac, stačí mu získať kód. Príjemné bavenie (sa).

http://www.hudobnehry.sk/page/index

 
4.6.2012 | Autor: bgh/ssn | Haluze | čítané: 6399 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS