dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

20 rokov PRES(S) ŠARIŠ

Prešovskí novinári vystavujú svoje fotografie z Veľkého Šariša, spolu s článkami, fotografiami a zaujímavosťami z mesačníka Veľkošarišan, ktorý oslavuje 20. výročie svojho vzniku. To všetko na výstave 20 rokov PRES(S) ŠARIŠ v Mestskej galérii a múzeu vo Veľkom Šariši.

Svoje snímky vystavujú Mária Žarnayová, Jana Jurčišinová, Kveta Mudríková, Ladislav Cuper, Dušan Guzi, Michal Frank a Jozef Mydla.

Druhú časť výstavy tvorí výber článkov, fotografií a zaujímavostí z dvadsiatich ročníkov mesačníka Veľkošarišan, ktorý bol počas svojho pôsobenia na mediálnom poli dvakrát ocenený v celoslovenskej súťaži Národného osvetového centra Miestne noviny (4. a 2. miesto).

Vernisáž uvádzala Jana Jurčišinová, organizátorka výstavy a aktuálna vedúca redaktorka Veľkošarišana. Na výstave ju podporili aj jej predchodcovia Jozef Jurčišin, Katarína Pirohová a Ján Rodák.

Agentára SITA informovala, že miestne noviny, ktoré vznikli namiesto chýbajúcej kroniky, tvorili za 20 rokov štyria vedúci redaktori s pomocou asi 80 dopisovateľov. Spoločne vyrobili viac ako 1 500 novinových strán.

Výstavu 20 rokov PRES(S) ŠARIŠ spoluorganizovala Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešov a podporila ju spoločnosť Fecupral, s. r. o. , zaoberajúca sa zhodnocovaním odpadov. http://www.fecupral.sk/.

Viac o akcii:
http://www.mediacentr.info/sk/socio/vystava-20-rokov-pres-s-sharish__39262

http://presov.korzar.sme.sk/c/6385453/velkosarisania-bilancuju.html

 
25.5.2012 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 7170 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS