Špagety s hlivou
Tento recept som vymyslel a prirpavil sám. Pravdou však je, že ma inšpirovali výborné špagety s kuriatkami v prešovskej reštaurácii Double Tiffany. Tak som pripravil niečo podobné. Jednoduché a chutné.
Potrebujeme:
špagety (kúpil som originál talianske, také parádne, dnes je dobrý výber)
300 g hlivy ustricovej
6 strúčikov cesnaku
olivový olej
soľ
čierne korenie
tvrdý syr (najlepší je asi parmazán, ale ja som nastúhal tvrdý údený kráľovský a bolo to ono)
Postup:
V jednom hrnci uvaríme špagety. Podľa návodu, ak sa dá skôr "al dente", teda nech sa nerozvaria.
Za ten čas dáme na panvicu olivový olej, plátky cesnaku a k tomu pridáme dusiť nasolené a nakorenené huby (soľou nemusíme šetriť), ktoré sme predtým obvarili. Dusíme to a keď sú špagety hotové, zmiešame to s nimi. Nastrúhame na jemno syr (nešetríme ním) a môžeme podávať.