Koleno á la knedlo-vepřo...
S údeným kolenom sa dajú robiť zázraky. Toto však nie je žiadny zázrak, skôr taký obyčajný recept na jednoduché jedlo, čo som robil naposledy...
Recept je vskutku jednoduchý. Koleno uvaríme, cca 2 hodiny, kým nezmäkne. Nemusí úplne odpadávať o kosti (vtedy je najlepšie), lebo sa ešte bude piecť (a z vývaru sa spraví polievka).
Dáme ho na vymastený plech (jenské sklo), kde už je nakrájaná cibuľa a cesnak. Potrieme korením, ja som v pive a troche oleja rozrobil korenie (dával som tuším gyros) a dáme piecť zhruba na pol hodinu - zakryté. Potom môžeme na chvíľu odkryť a prepnúť na gril a to je všetko.
Podávame s knedľou a kapustou, v tomto prípade som zvolil červenú.