Granadír
Jednoduchý a kontroverzný. Takto možno charakterizovať granadír, alias granatiersky pochod (granadír marš, grenadír apod.). Nie každý ho má rád, ale moje decká áno a niekedy je dobré zaznemanať aj úplne jednoduchý recept...
Potrebujeme zo 6 veľkých zemiakov, ktoré umyjeme a so šupkou uvaríme, kým nezmäknú. Po vychladnutí ošúpeme. Ďalej cca 350 g cestovín (fliačky). Mimochodom, tu konkrétne som použil bezvaječné, ergo recept je vhodný aj pre vegánov :-) Fliačky uvaríme podľa návodu.
Na panvici na oleji speníme 1 na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme zemiaky (dajú sa bleskovo "nakrájať" cez také drôtené štvorčekované sitko, ako na šalát) a uvarené cestoviny, osolíme a dáme červenú papriku, premiešame a len trošku povaríme v zakrytej panvici (aby bol granadír teplý). Ja osobne si pridávam aj pikantné korenie (štipľavú červenú papriku, resp. cayennské). A nevyhnutným doplnkom sú kyslé uhorky. To je celé... :-)