Bezvaječná praženica
Tento recept sa mimoriadne vydaril. Kto má alergiu na vajíčka (ako ja), určite ho privíta. Potešia sa aj vegani. Receptov na praženicu bez vajec mám viac, tento je mimoriadne vydarený.
Potrebujeme:
1 tofu, 1 cibuľa, rastlinný olej (slnečnicový), soľ, kvalitné korenie (aké som použil, uvádzam nižšie)
Postup:
Cibuľu nakrájame na márne kúsky a do zlatista opražíme na oleji. Tofu rozdrobíme, rozpučíme vidličkou, pridáme k k cibuli, osolíme, okoreníme a na miernejšom ohni robíme tak 5-6 minút. Čo sa týka korenia, dal som drvený cesnak, tandoori mix a pikantné cayenské korenie. V pôvodnom recepte bolo karí, ale to mi až tak nechutí. Po odstavení som pridal aj sladkú červenú papriku (nemie sa dávať zahorúca, lebo zhnedne). Chutí to báječne.
K tomuto receptu ma inšpirovala stránka http://www.punkgen.sk - nájdete na nej aj ďalšie recepty (a samozrejme, nielen to). Niektoré "náhražky" mám rád a na tejto si zgustnete ako na klasickej praženici. Čo by som rád vyskúšal je dať si "falošnú horčicu". Pozná niekto nejakú chuťovo príbuznú náhradu?