Morské ražniči na kôpre
Jeden starší recept z archívu, z roku 2004, morské ražniči na kôpre. Na akcii Gril párty ho pripravili Róbert Kazimír a Jozef Komloš, vtedajší študenti SOU SD Jednota v Prešove.
Potrebujeme:
400 g krevety (nelúpané), 600 g losos, kôpor, olej, cesnak, citrónová šťava, biele korenie, biely jogurt, kyslá smotana, kečup, bylinkový dressing, zemiaky, vajcia
Postup:
Mäso z lososa narežeme na väčšie kocky. Napicháme na ražeň striedavo s krevetami a vložíme do marinády, ktorá sa skladá z oleja, citrónovej šťavy, kôpru a cesnaku. Necháme odstáť v chladničke 24 hodín. Následne ražniči grilujeme. Ako prílohu podávame čerstvú zeleninu a špeciálne zemiaky s vajciami.
Dobrá rada:
Zo zemiakov odkrojíme vrch, vydlabeme vnútro so špeciálnou lyžičkou a vložíme doň surové vajce. Celý takýto zemiak obalíme v alobale a dá sa to zhruba 30 minút do pahreby.