Bábovka zo špagiet
Tento recept prvý raz vyniesol na svetlo sveta Petr Novotný, ktorý ho má odkiaľsi z Pelhřimova. V jemne modifikovanej som ho vyskúšal i doma a tu je výsledok.
Bábovka zo špagiet
Potrebujeme:
Špagety, 15 deka klobásy alebo salámy (najlepšie aj, aj, hodí sa trebárs kabanos či parizer), pór, tvrdý syr (eidam), balkánsky syr, kečup, kečup, vajco, mlieko, korenie (napr. oregano...).
Postup:
Špagety uvaríme a necháme bokom. Medzitým si na oleji speníme pór a upražíme na ňom klobásku/salámu. Nastrúhame syr. Do vymastenej formy na bábovku vrstvíme špagety, opečené mäsko, špagety, balkánsky syr, špagety, klasický syr a na vrch zasa špagety. Napokon všetko zalejeme zálievkou z mlieka, vajcia, soli a korenia zalejeme. Upečieme, tuším tak pol hodiny (minimálne).
Keď trochu stvrdnú, nedaví, chutí to lepšie než tá mäkká časť uprostred. Je to jednoduché jedlo, robené viac na oko a na efekt, ale prečo nie.