dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Grilované baklažány

Jednoduchý, osvedčený, letný i jesenný recept, pri ktorom sa nedá nič pokaziť a hlavnú rolu v ňom hrá baklažán.

Grilované baklažány
Grilované baklažány
Potrebujeme:
baklažány, oravskú slaninu, paradajku, tvrdý syr, olej, soľ, korenie (ľubovoľné, podľa chuti)

Postup:
Baklažány porežeme na polcentietrové kolieska. Všetky posypeme vegetou, čubricou, soľou (jemne) a sušeným cesnakom (môže sa dať aj čerstvý). Poukladáme na pekáč vymastený olejom a posypaný pórom - v poradí: baklažán, plátok oravskej slaniny, plátok paradajky, plátok tvrdého syra a tak dookola.

Dáme do rúry pomaly grilovať (180 st. , cca jeden a pol hod. – kým nie sú mäkké baklažány). Podávame s čerstvou bagetou.

 
11.9.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7069 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS