Grilované baklažány
Jednoduchý, osvedčený, letný i jesenný recept, pri ktorom sa nedá nič pokaziť a hlavnú rolu v ňom hrá baklažán.
Grilované baklažány
Potrebujeme:
baklažány, oravskú slaninu, paradajku, tvrdý syr, olej, soľ, korenie (ľubovoľné, podľa chuti)
Postup:
Baklažány porežeme na polcentietrové kolieska. Všetky posypeme vegetou, čubricou, soľou (jemne) a sušeným cesnakom (môže sa dať aj čerstvý). Poukladáme na pekáč vymastený olejom a posypaný pórom - v poradí: baklažán, plátok oravskej slaniny, plátok paradajky, plátok tvrdého syra a tak dookola.
Dáme do rúry pomaly grilovať (180 st. , cca jeden a pol hod. – kým nie sú mäkké baklažány). Podávame s čerstvou bagetou.