dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Vyprážané muchotrávky

Muchotrávky majú povesť húb, ktoré sa dajú jesť len raz. Výnimkou je muchotrávka ružovkastá (alias "ružovka", "rúžovka", česky "masák", latinsky anamita rubescens). Jej výhodou je, že rastie všade (tiež ju každý nezbiera), dá sa rozpoznať (skúškou správnosti je pošúchanie, po ktorom ostane na hube ružová farba) a skvelá chuť. Tak ako vyprážané bedle patria medzi top jedlá, aké poznám, sa dajú spracovať aj ružovky, ktoré sú navyše ešte jemnejšie a lahodnejšie.

Vyprážané muchotrávky
Vyprážané muchotrávky
Umyté a očistené rúžovky obalíme v klasickom trojobale a vypražíme na oleji. To je celé.

Do trojobalu ide hladká múka, vymiešané osolené (prípadne aj s vegetou či čubricou - už podľa chuti) vajíčko a strúhanka. Podávame so zemiakmi.

 
4.9.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 8378 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS