Tekvicový prívarok
Keďže je práve tekvicová sezóna, tu je jeden osvedčený klasický recept na tekvicový prívarok.
Tekvicový prívarok
Potrebujeme:
1 tekvicu (môže byť aj mrazená alebo zaváraná)
1 cibuľu
olej
soľ, cukor, celé čierne korenie, ocot
mlieko
hladkú múku
šľahačkovú smotanu
kôpor
Postup:
Na najväčšom strúhadle nastrúhanú tekvicu posolíme, trošku osladíme, pridáme celé čierne korenie a lyžičku octu. Premiešame a necháme 5 minút stáť. Medzitým si na rovnakom strúhadle nastrúhame aj cibuľu, ktorú krátko opražíme na oleji. Pridáme tekvicu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica zakrytá. Dusíme asi 20 minút (mrazenú tekvicu stačí dusiť 10 minút). Do vriacej tekvice vlejeme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali hladkú múku. Po zovretí pridáme polovicu šľahačkovej smotany a odstavíme. Dochutíme kôprom. Podávame s varenými zemiakmi.