Whisky Cream
Geniálny recept na domáci "Bailey´s", ktorý spopularizoval Petr Novotný a my sme ho doma už dvakrát vyskúšali. Fakt mimoriadne chutné.
Potrebujeme: 2 sladké kondenzované mlieka (salká), 0,5 l whisky (akejkoľvek, ja som dal lacnú Johny Barral), 1 mandľový puding (dr. Oetker, k nemu treba 1/2 l mlieka)
Postup: Takmer ponorené konzervy (zatvorené) varíme dve hodiny. Necháme vychladnúť. Medzitým urobíme puding. Mlieka + vychladnutý puding dáme do mixéra, prilievame whisky. Zlejeme do filaš a necháme v chlade stáť 4 mesiace.
Poznámka: Samozrejme, môže odstáť aj menej, čím dlhšie však ostane, tým bude lahodnejší, menej bude cítiť ostrú chuť whisky. Mimoriadne vhodné aj do kávy.