dnes je Utorok - 19. marec 2024 - Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Nový Kollárov album je o relativite času

Uznávaný gitarista David Kollár vydal ďalší album. Prvý so svojimi novými spoluhráčmi z Maďarska. Jeho ústrednou témou je relativita času.

Aktivít má prešovský muzikant David Kollár dostatok. Skladá a nahráva hudbu k filmom, dokončuje aj vlastnú snímku Stretnutie, robí pre divadlo, organizuje kultúrne podujatia. Teraz nastal čas aj na vydanie prvého cédečka jeho medzinárodného projektu. Dosiaľ vyšlo DVD z koncertu a kompilácia filmovej hudby.

Čím sa nový album Equation of Time, prvý v medzinárodnej zostave, líši od svojich predchodcov, ktoré vyšli ešte pod hlavičkou David Kollar Band? „Iné je už len preto, že som sa hráčsky posunul ďalej. Aj filmová hudba, ktorú som začal robiť, mi otvorila nový rozmer. Iné je aj v tom, že sú tam noví muzikanti z Budapešti, bubeník Ádám Markó a basák Gergely Baranyi. Famózni hráči, ľudia i hudobníci. Všetci sme sa muzikantsky posunuli. Za ten rok a pol, čo sme spolu, “ hovorí David.

Nás zaujímalo, ako prebiehajú skúšky kapely na takú vzdialenosť. „Vždy, keď ideme na turné, zarezervujem chatu v Drienici a niekoľko dní skúšame, “ vysvetľuje kapelník, ktorý je autorom všetkých skladieb na novinke. Na troch z nich sa podieľali všetci traja hudobníci. Album je inštrumentálny, nahraný v triu a tvrdší než boli predošlé počiny. K novinke chystá trio aj koncerty doma i v Európe, aj keď má na ne D. Kollár pre ďalšie povinnosti menej času.

Práve čas je ústrednou témou nového počinu. Album má názov Equation Of Time (Časová rovnica), ktorým chcel autor poukázať na to, že ľudia strašne rýchlo žijú: „Majú niekoľko prác a naháňajú sa za vecami. Čas je ale relatívny pojem...“

Foto: archív

Homepage: http://www.davidkollar.sk/

CD vyšlo v Hevhetii: http://www.hevhetia.com

O filmoch a hudbe: http://www.frenky.sk/clanok/556/david_kollar_o_filmoch_a_hudbe.html

 
29.3.2011 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 5477 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS