dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Chilli con carne

Trochu osvedčenej mexickej klasiky do nového roku: Chilli con carne.

Chilli con carne
Chilli con carne
Potrebujeme: 500 g mleté mäso (môže byť bravčové pliecko), 1 konzerva paradajok, 1 konzerva čevenej fazule, 1 cibuľa, 1 hrnček mäsového vývaru, soľ, čierne korenie, 1 lyžica červenej papriky (sladkej), 1 - 2 (podľa chutil) lyžičky korenia chilli, olej.

Postup: Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľku (kto chce, môže dať aj slaninku), pridáme mäso, ktoré na prudkom ohni a za stáleho miešania opečieme. Podlejeme vývarom, pridáme konzervy (paradajky i fazuľu) a dobre premiešame. Varíme asi 15 minút a ďalších 15 minút dusíme pod pokrievkou. Túto mexickú špecialitu podávame s ryžou a tortillou (kukuričná placka, dá sa kúpiť ako polotovar).

 
2.1.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 5975 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS