dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Suši

Sú Vianoce, teda ponúkam rybu na (pre nás Stredoeurópanov) netradičný spôsob - suši. Recept je od majstra kuchára Emila Hluboviča, ale musím čestne priznať, že keď som ho doma skúšal, nevyšlo...

Suši
Suši
Hádam budete mať pri systéme pokus - omyl viac šťastia ako ja...

„Keď Slovák robí prednášku o suši, je to ako keď by chcel robiť Japonec prednášku o bryndzových haluškách, “ povedal majster kuchár Emil Hlubovič a dodal, že v samotnom Japonsku študujú odborníci niekoľko rokov, aby mohli pripraviť dobré suši. Napriek tomu Korzáru poskytol recept na túto špecialitu.

Potrebujeme: mäso z lososa (chladené, nie mrazené), ryža suši, morské riasy nori, žltá reďkovka, citrón, biele korenie, vegeta, horčica, olej.

Postup: Čerstvého lososa zbavíme kože a tuku, vykostíme a vložíme na 24 hodín do marinády. Sú rôzne druhy, konkrétne tento kyslastý nálev tvorí olej, citrón, horčica a biele korenie. Uvaríme suši ryžu - nevarí sa klasickým spôsobom, ale v osolenej vode sa uvarí ako cestovina, s tým, že sa jemne rozvarí. Scedíme ju, ale nepreplachujeme (aby škrob ostal) a necháme vychladnúť. Do riasy zabalíme ryžu, lososa, žltú redkvičku a jemne okoreníme klasickou vegetou, ktorá sa na suši osvedčila. Z rolky nakrájame na kolieska.

 
26.12.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 5977 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS