Bôčik s vietnamskou omáčkou
„Bůček, bůček über alles, “ teda „bôčik nadovšetko“, spieva česká kapela DDŽ. A má pravdu, z tohto kúska bravčoviny sa dajú urobiť rôzne lahodné pokrmy. Inšpirácia na tento skvelý recept bola v jednej televíznej šou (Bičan), jemne som ho vylepšil...
Vietnamský bôčik
Potrebujeme:
1 bôčik (resp. polovicu), čierne korenie celé, citrónová šťava, cesnak, sójová omáčka, hladká múka, olej
Postup:
Bôčik uvaríme v mierne osolenej vode, do ktorej pridáme čierne korenie. Varíme cca trištvrte hodinu.
Po vychladnutí narežeme na tenké plátky, ktoré obalíme v hladkej múke (hrúbka závisí od vás, môžu to byť aj malé "čipsy") a z oboch strán opražíme na prudkom ohni na troche oleja.
Medzitým si pripravíme omáčku (kľúčová vec celého receptu) z citrónovej šťavy, prelisovaného cesnaku a sójovej omáčky.
Kúsky bôčika namáčame do tejto, údajne vietnamskej omáčky, podávame s chlebom, alebo s ryžou.