Boršč
Klasická ruská polievka, sýta a chutná, ktorá nikdy nesklame...
Potrebujeme: 2 cvikly, 1 menšiu hlávku zelenej kapusty, 3 veľké mrkvy, 1 zeler, 1 kaleráb, 1 petržlen, údené mäso (koleno), bravčové mäso (stehno, pliecko), 3 bobkové listy, soľ, vegeta, 4 strúčiky cesnaku, 1 nastrúhaná cibuľa, čierne a nové korenie
Postup: Dáme variť údené mäso, aby bolo ponorené vo vode, ale aby nebola po vrch hrnca. Po čase pridáme bravčové mäso, dolejeme vodu. Keď je údené mäso mäkké a bravčové polomäkké, môžeme pridať nastrúhanú zeleninu. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Pred dovarením, zhruba 5 min. , pridáme ešte jednu malú nastrúhanú cviklu. Podávame s kyslou smotanou.