dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Peha najčítanejšou kapelou Frenkyho hudobnej encyklopédie

Dva roky. Presne toľko má Frenkyho hudobná encyklopédia. Každú sobotu sa v nej objaví jedno heslo, teda minimálne jeden prešovský spevák, speváčka či skupina.

Za dva roky sa v tejto rubrike objavilo viac než sto interpretov rôznych žánrov. Boli tu skupiny, ktoré sú aktívne, začínajúce, ale aj také, ktoré sú už definitívne minulosťou.

Niektoré skupiny či sólisti tu jednoznačne patria, ale zatiaľ sa neobjavili. Buď na nich ešte nevyšiel rad, alebo to tak bolo zámerne. Napríklad Mloci budú v roku 2009 oslavovať 25. výročie, takže určite medzi heslami tejto encyklopédie chýbať nebudú.

Autor má dostatok hesiel aj na ďalší rok a postupne sa budú na tejto stránke zobrazovať. Môžete však tomu aj napomôcť. Ak ste členmi hudobnej skupiny, spevák, či speváčka (alebo poznáte niekoho takého), môžete zaslať informácie autorovi na e-mail michal.frank@korzar.sk. Mali by obsahovať foto, zostavu, časové ohraničenie (vznik a príp. zánik), diskografiu a krátku biografiu.

Čo sa týka audio- a videonahrávok, prešovských hudobných interpretov, na to počas ostatného roka nedošlo. Dôvod je jednoduchý. Tvorba tejto sekcie je neplatená a voľnočasová aktivita a voľného času je málo. Azda sa to podarí niekedy neskôr, zatiaľ to však nevyzerá ružovo…

Ktorí z interpretov najviac oslovili návštevníkov portálu PIS.sk? Najčítanejším heslom bola Peha. Táto kapela obsadila aj v celkovej (dvojročnej) tabuľke čítanosti 5. miesto (pred ňou sú v počte návštev: 1. Komajota, 2. I. M. T. Smile, 3. Gagas, 4. Chiki liki tu-a). Druhou najčítanejšou kapelou boli Heľenine oči (celkovo 10. miesto), treťou Žobráci, tesne pred Nudou. Ďalšími najsledovanejšími heslami za uplynulý rok bolu Karambol + Insthaler, Slovak Pink Floyd Revival, Veronika Husovská, Katka Koščová. Medzi sestry Veroniku a Katku sa dostal ešte pesničkár Alexander Cap (heslo pribudlo ešte v prvom ročníku, avšak v poslednom týždni, takže v tom čase nemalo šancu mať vyššiu návštevnosť). Na ďalších priečkach boli Roams, Atlantida, Temple (pri nich však platí to, čo v prípade A. Capa), Fade Out, Šarišská nátierka, Trolej, S. W. R. a Nonsense.

Najdiskutovanejšími heslami za poslený rok boli Heľenine oči, Stopa a Kosthy / K. O. S.

Na čelo čítanosti všetkých článkov na stránke PIS.sk sa dostali Peha a Alexander Cap, v Top 8 bodovali Heľenine oči, Žobráci, Nuda, Slovak Pink Floyd Revival, Veronika Husovská, Katka Koščová, Roams, Temple, Hrdza a Poďme do práce. Celkom slušný výkon na „menšinový žáner“.

Linka na Frenkyho hudobnú encyklopédiu: http://www.pis.sk/portal/?c=12&ctg=15

Prvý rok Frenkyho hudobnej encyklopédie: http://www.frenky.sk/?c=12&id=478

 
24.2.2009 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 19149 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS