dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Lordi a spol – fotoreportáž

Originálne kostýmy a masky, melodický metal a radosť z hudby. To všetko predviedla fínska skupina Lordi na prešovskej akcii Rockové (roz)mrazenie.

Nejaké celosvetovo zvučné meno sa Prešove už dlhší čas neukázalo. Zmenili to fínsky víťazi Eurovízie Lordi, ktorí sa v šarišskej metropole predstavili na festivale Rockové (roz)mrazenie v Mestskej hale.

Prišli najmä mladí

Fíni doslova rozpálili obecenstvo, predviedli presne takú šou, aká sa od nich očakávala. A nesklamali ani predskokani, ktorých tvorili výlučne slovenské skupiny. Organizátori umne umiestnili pódium uprostred haly (teda na šírku), takže vytvorili horúci kotol, napriek tomu, že športová hala nebola úplne plná. Koncert prilákal najmä mladšie ročníky.

Zaujal aj Arzén či Polemic

Akciu rozbehli domáci Shandy a Ester, ktorí boli hudobne asi najbližšie k headlinerom z Fínska. Hex stavil na svoje osvedčené hitovky a urobil dobre. Po dlhšom čase sa v Prešove predstavil aj Arzén, ktorý bol podľa viacerých divákov vrcholom celého večera. Heľenine oči sú pri takýchto akciách tutovka a boli aj tentoraz. Znovu hrali s gitaristom Kubom Tirčom, keďže zakladajúci člen „očí“ Leha má zranenú ruku. Zaradenie Polemicu sa zdalo byť dramaturgicky mimo misu, ale vyšlo to. Predposledná skupina večera roztancovala publikum a miestami vytvorila lepšiu atmosféru než samotní Lordi.

Kostýmy z hororu

Na záver prišlo to, na čo väčšina ľudí čakala - ohníčky, svetlá, hororové masky, „štadiónový spev“ a heavy metal. Hrať v takýchto kostýmoch, pod horúčavou reflektorov, musí byť náročné, ale imidž je imidž. A aj vďaka nemu sa dnes kapela Lordi radí medzi svetovú špičku. To, že do nej patrí, potvrdila i v Prešove.

(december 08)

Foto: Frenky

Na fotografiách sú Lordi (1-6), Hex, Polemic, zabávajúce sa diváčky a Heľenine oči v zákulisí.

Povedali pred koncertom: http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=3.12.2008/88574O

 
19.12.2008 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19304 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS