dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

K. Koščová s priateľom: Ukázali hniezdo lásky

Speváčka Katka Koščová sa po krátkej bratislavskej anabáze vrátila do Prešova. Spolu s priateľom a manažérom Michalom „Bobrom“ Pivovarom si kúpila byt, ktorý si zariadila na svoj obraz. Do svojho „hniezda lásky“ exkluzívne vpustili Korzár.

PREŠOV. Paňou bytu na prešovskom Sídlisku II je jednoznačne mačka Agáta. Prechádza sa po nábytku, pod dohľadom má celý byt. „Agátu našla v zime naša kamarátka Marža. Oni doma už mačku mali, tak sa nás spýtala, či nechceme malé mača. Bolo úplne zlepené, špinavé, zľaknuté,“ hovorí Katka Koščová.

Emo style

Mačka sa zapojila aj do rekonštrukcie bytu. Jej rukopis nesie drevený stĺp pri veľkej posteli v obývačke. „Pomáhala mi mačka. Pôvodne som plánoval, že bude vyhladený, ale je celý doškriabaný,“ hovorí Bobor. „Emo style,“ dopĺňa popis nábytkových škrabancov Katka.

Na svoj obraz

Dvojizbový byt si „koščovci“ zrekonštruovali skoro sami. „Zavolali sme si na pomoc jedného majstra. Chceli sme to robiť sami, ale mali sme šalené leto. Takže sme si zavolali aj odbornú pomoc.“ Potrebujú ešte doriešiť dvere do kúpeľne a ďalšie drobnosti. „Každý, kto má vlastný byt, vie, že vždy je čo robiť. No je to už obývateľné, podľa našich predstáv,“ vraví M. Pivovar.

Maľba miesto telky

Čo všetko sa nachádza v byte? Hlavnou miestnosťou je obývačka, ktorej dominuje veľká knižnica z masívneho, neopracovného dreva. Vyrobil ju Rudo Košč, pričom Michal svojmu možno budúcemu svokrovi vypomáhal. V tejto izbe je veľké dvojlôžko a gauč. Nikde nie je televízor. Ten totiž Katka a Michal nemajú. Za to majú na stene obraz. „Boli sme na jednej benefičnej aukcii, kde sa nepredal. My sme sa potom tej pani maliarke ozvali a kúpili ho,“ hovorí speváčka o diele maliarky Zuzany Bobovskej, ktoré visí v obývačke. „Tento obraz je taký príjemne obyčajný. Práve tým nás očaril. A hodí sa aj ku gauču. Aj rozmer je veľmi zvláštny,“ nevie si ho vynachváliť. Bobor dopĺňa: „Máme ho namiesto telky.“

Pracovňa i sklad i hosťovská

Okrem obývačko-spálne má muzikantský bytík aj vynovenú kuchyňu, špajzu a ďalšiu izbu, ktorá slúži ako pracovňa, aj ako sklad. Ale aj ako hosťovská izba, je v nej totiž matrac. Pracovňou je preto, že Katka nechcela mať počítač v spálni, tak je tu.

Obe Koščové sa vrátili

Katka s priateľom bývajú v spoločnom byte necelý rok. Od septembra. Bratislavský podnájom ešte do konca júna využívala Katkina sestra Veronika. Aj ona sa vracia do Prešova, kde bude žiť s Martinom Husovským z Komajoty. Novomanželia sa o bývanie báť nemusia, Husovskí majú dvojgeneračný rodinný dom. A prečo sa vlastne Katka Koščová vrátila po vyše roku do Prešova? „Neviem, asi som tu mala od mala veľa ľudí, kvôli ktorým sa oplatí vrátiť. V Bratislave mi chýbali, hoci je pravdou, že som tam mala Veroniku i ďalších kamarátov. Ale to mesto je na mňa príliš veľké, príliš hlučné a cítila som sa v ňom príliš cudzo.“

(jún 2008)

Foto: Frenky

O Katke v Korzárlande: http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=4.7.2008/92337O

O staronovom priateľovi: http://www.frenky.sk/?c=12&id=464

O krste druhého albumu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=439

A to hlavné, o knihe Gaučaňa: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
20.7.2008 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 20782 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS