dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Resuscitácia spojila hviezdy

Najväčšie slovenské hviezdy sa stretli na jednom pódiu. V prešovskom Divadle Jonáša Záborského vystúpila slovenská SuperStar Katka Koščová so sestrou Veronikou či s expriateľom Mirom Jarošom. Prišli aj sestry Petra a Jana Humeňanské, skupiny Peha a Mloci, či zabávači z televíznej relácie SOS. Čerešňou na výdatnej šľahačke boli české hviezdy Čechomor a príjemným bonbónikom bola „superhviezdna“ moderátorka Adela Banášová. Všetci účinkujúci prišli podporiť prešovské ARO (anesteziologicko-resuscitačné oddelenie) na koncerte Resuscitácia.

Program v réžii Jany Pitkovej a Milana Antola mal nielen dynamiku a spád, ale aj pointu. Po záverečnej uspávanke v podaní všetkých účinkujúcich na čele s Čechomorom prišla sekvencia od Pehy do slovami „Dýchaj ma, dýchaj...“ Program začal špeciálnym filmom o oddelení. „To ste nemali robiť. Normálne som sa rozplakal,“ pošepol organizátorke benefičného koncertu J. Pitkovej Vlado Kavulič z Mlokov.

„Som veľmi spokojná, lebo koncert splnil svoj účel,“ povedala nám Katka Koščová narážajúc na to, že sa podarilo vyzbierať dostatok peňazí na zakúpenie potrebného prístroja na monitorovanie životných funkcií. Práve po stretnutí s Katkou „spískala“ celý koncert doktorka Ľubomíra Romanová z kliniky a oddelenia ARO, ktoré je najstarším lôžkovým oddelením tohto typu na Slovensku. „Spievalo sa mi veľmi dobre, aj keď som sa trošku bála, lebo mi vypadol odposluch z jedného ucha, ale nakoniec som sa počula ešte lepšie, ako s odposluchom,“ prezradila Katka, ktorá si na pódiu strihla dueto s Mirom Jarošom i so sestrou Veronikou.

S kým sa jej lepšie spievalo? „To je úplne iné. Mám rada živú kapelu za sebou, to bolo plus pre duet s Veronikou. S Mirom to zasa bola väčšia sranda, lebo sme porobili veľa neočakávaných vecí.“

Veru, Miro jej (opäť) kľačal pri nohách a v zuboch držal ružu. V skutočnosti však už partnermi nie sú, no kamarátmi ostali. Svedčí o tom aj fakt, že Miro išiel po koncerte spať ku Koščovcom. Spoločné vystúpenie so sestrou si pochvaľovala aj Veronika: „Výborne sa mi spievalo a zvlášť preto, že na takej peknej akcii. Možno to znie ako klišé, ale naozaj som mala veľmi príjemný pocit.“ Naposledy s Katkou spievala tiež na benefičnej akcii, pre deti s Downovým syndrómom, pred dvoma mesiacmi v Nitre.

Najhviezdnejším hosťom Resuscitácie bol Čechomor, ktorý vystúpil v zostave Holas - Černý. Prednedávnom mali vypredaný koncert v rámci úspešného turné a naraz prídu cez celé dve republiky na tento benefičný koncert.

Ako k tomu došlo? „Na minulom koncerte sme sa tu zoznámili s iniciátormi dnešného večera a sľúbili sme, že prídeme. A sme radi, že sme tu,“ prezradil František Černý. No aj tak.

Povrávalo sa síce, že by mal prísť aj Čechomor, ale nikto tomu až tak neveril. Ešte aj na plagátoch bolo napísané, že možno prídu... „Nebolo to zas až také zložité. Z Prahy do Košíc sme prišli lietadlom, takže to nebol problém. Sme naozaj radi, že sme prišli. Niežeby to bolo jediná akcia tohto typu, máme ich dosť, ale je to tu dobré. Ťažko o tom hovoriť, zo začiatku sa nikdy do ničoho nechce, lebo má málo času, ale nakoniec je rád, že sa toho zúčastní,“ dodal F. Černý. Jeho pocit zdieľali aj ostatní vystupujúci i diváci.

(december 2005)

Foto: frenky.sk

Rozhovor s Čechomorom: http://www.frenky.sk/?c=12&id=388

Ako to vlastne bolo s rozchodom Katky Koščovej a Mira Jaroša: http://www.frenky.sk/?c=12&id=389

Stránka koncertu Resuscitácia: http://www.aroshow.presov.sk/

Prvou SuperStar je Katka Koščová, o ktorej vyšla kniha Gaučaňa:
http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
8.2.2006 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 20522 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS