dnes je Pondelok - 7. október 2024 - Eliška | zajtra Brigita

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Aspik

Nekončená dobrota v želatínovom stave.

Aspik
Aspik
Toto je ďalší z receptov, ktoré na Silvestra vždy pripravuje svokor Stano. A môžem sa po ňom oblízať. Mimo Silvestra si toto jedlo ani nedávame, ale vy môžete. Fakt je to dobrota. Osobne preferujem menej vajec natvrdo, resp. žiadne, no môžete si ho vyskladať podľa ľubovôle.

Potrebujeme:
1 Moravanku (sterilizovaný hrášok a kukurica á 200 g, 3 kyslé uhorky), 2 sterilizované kapie, 400 g diétna saláma, 3-4 vajcia natvrdo, 3 varené mrkvy, 400 g tatárska omáčka, 2 PL čírej práškovej želatíny, 1 zeleninový bujón

Postup:
Na kúsky (pásiky) nakrájame uhorky, kapiu, diétnu (jemnú) salámu, mrkvu, zmiešame s vajcami natvrdo, Moravankou a tatárskou omáčkou.

Prevaríme vodu s bujónom. Keď trošku vychladne (už nevrie), pridáme práškovú želatínu a vymiešame požadovanú aspikovú hmotu.

Vezmeme formu, ideálne srnčí chrbát, dáme do nej fóliu, všetky nakrájané ingrediencie a pripravenú želatínu. Po stuhnutí v chladničke máme aspik hotový.

 
16.9.2024 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 412 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS