dnes je Utorok - 18. jún 2024 - Vratislav | zajtra Alfréd

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Plnené baklažány

Jednoduchá dobrota, sýta a chutná.

Plnené baklažány
Plnené baklažány
Po dlhom čase som sa opäť dostal k vareniu a vyšiel z toho tento recept.

Potrebujeme:

2 mladé baklažány
200 g mletého mäsa
1-2 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
1 rožok
vajce
100 g tvrdý syr
soľ
čierne korenie
majoránka
červená paprika
olej

Postup:

Umyté baklažány rozrežeme pozdĺžne (priečne) na dve polovice. Vydlabeme z nich lyžicou stred, pričom vydlabané časti pokrájame na drobné kocky.

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme soľ, korenie. K tomu pridáme mäso, vydlabané kocky a pretlačený cesnak a premiešame. Celú zmes dusíme cca pol hodiny.
Do vychladnutej urobenej zmesi pridáme vajce, prípadne ju ešte dokoreníme (majoránka, červená paprika), navhčený rožok a vyplníme tým priestor na baklažánoch. V tej zmesi môže byť aj tvrdý syr, ktorý následne nasypeme aj na vrch.
Dáme zapiecť na vymastený plech do rúry. Tiež zhruba na 30 munút, na 180 – 200 stupňov.
To je celé.

Podávame napríklad s (kečupovo-tatárskou, alebo so smotanovou – poľa chuti) omáčkou, my sme k tomu mali aj výborný zeleninový šalát od manželky.

Dobrú chuť.

 
7.4.2022 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 1555 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS