dnes je Saturday - 16. October 2021 - Vladimíra | zajtra Hedviga

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Zemiakovo-mrkvový slaný koláč

Placka v plechu upečená a kuracie soté.

Zemiakovo-mrkvový slaný koláč so soté
Zemiakovo-mrkvový slaný koláč so soté
Tu je ďalší z receptov od mojej maly, dnešnou dobrotou je zemiakovo-mrkvový slaný koláč (placka v plechu upečená) a k tomu kuracie prsia ako soté. Autentický recept, ktorý je jednoduchý a chutný.

Ingrediencie:

5-7 väčších zemiakov
2 mrkvy
1 petržlen
2 cibule
5 strúčikov cesnaku
soľ, čierne korenie, červená paprika, mletá rasca, majorán, čubrica
1-2 vajcia
ČL horčica
PL kečup
4-5 lyžíc polohrubej múky
zelený petržlen (aj sušený)
2 kuracie prsia
olej alebo masť

Postup:

Pripravíme si suroviny - na jemno nastrúhame mrkvu, cibuľu, petržlen, cesnak - na hrubšie nastrúhané zemiaky.
Ragú: V hrnci rozpustíme masť alebo olej, pridáme časť nastrúhanej mrkvy, cibule, cesnaku, občas premiešame, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia, necháme ich zatiahnuť zo všetkých strán, pridáme červenú papriku, soľ, čierne korenie, trochu podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme horčicu a kečup a na miernom ohni dusíme do mäkka.
Medzitým zmiešame nastrúhané zemiaky, mrkvu, cibuľu, cesnak, pridáme soľ, čierne korenie, mletú rascu, majorán, čubricu, vajcia, múku, zelenú petržlenovú vňať (nemusí byť).
Má to byť hustejšie ako na klasické placky.
Plech potrieme olejom a posypeme strúhankou a vlejeme zemiakovú plackovú zmes.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 - 35 minút pri teplote 190-180 stupňov.

Hotové. Dobrú chuť.

 
8.10.2021 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 102 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS