Rizoto s pečienkou a cviklovými čipsami
Netradičná kombinácia a skvelá chuť, štýlom „čo dom dal“.
Rizoto s pečeňou a cviklovými čipsami
Tento recept vznikol náhodne, počas „korony“, z toho, čo sme akurát mali doma. A chutilo to výborne, delikatesa.
Základom je pečeň – bravčová pečienka a cvikla. Ďalej si tento recept môžete ľubovoľne variovať a kombinovať. Podľa toho, čo máte radi. Namiesto ryže sa dá použiť aj tarhoňa, sterilizovanú zeleninu si tiež môžete vybrať podľa toho, čo máte doma, o korení ani nehovoriac.
Potrebujeme:
Bravčová pečienka (množstvo podľa uváženia), cvikla (červená repa), olej (olivový, na pečienku slnečnicový), sterilizovaná zelenina, cibuľa, olej, kečup, čierne korenie, voňavé korenie (provensálske, čubrica, oregano...), soľ.
Postup:
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme bravčovú pečienku narezanú na kocky, podusíme a podlejeme vodou.
Keď je pečeň mäkká, okoreníme, pridáme červenú papriku a trochu kečupu. Soľ sa pridáva až úplne na konci.
Ryžu uvaríme podľa návodu a pridáme sterilizovnú kukuricu, mrkvu a hrášok. Zmiešame s mäskom.
Medzitým narežeme olúpanú cviklu na tenšie kolieska, posypeme nejakým voňavým korením, posolíme, polejeme troškou olivového oleja a dáme zapiecť do rúry (tak 20 minút by mohlo stačiť).
To je celé – dobrú chuť.