Sójové kocky s hubami a slovenskou ryžou
Pokrm vhodný aj pre vegánov.
Vegánska špecialita
Jedlo na spôsob "co dúm dal", jednoduché, rýchle a chutné.
Potrebujeme:
Sójové kocky, 1 pór, sušené huby (my používame lieviky, tie sú na to optimálne, ale dobré sú rôzne lesné huby), soľ, worchester a/alebo sójová omáčka, korenie – podľa vlastného výberu (my sme dali vegetu – viem, že niektorí vegetu neuznávajú, ale dobrá vegeta sa k sójovým kockám fakt hodí, červenú papriku, čierne korenie, čubricu – to je naša obľúbená bulharská špecialita, korenie na špagety – máme namiešané z talianskej Ischie a gyros, ale je to na vás), slovenská ryža, olej, voda.
Postup:
Sójové kocky a sušené huby zalejeme vriacou vodou (1 liter).
Pridáme worchester, sójovú omáčku, vegetu a necháme 20 minút nabobtnať.
Vyžmýkame ich, pridáme do panvice s pórom, ktorý sa medzitým mohol pomaly robiť na oleji.
Podlejeme troškou vody.
Pridáme korenie podľa chuti.
Uvaríme slovenskú ryžu podľa návodu na obale a spolu premiešame.
Dobrú chuť.