Kalerábová polievka
Recept mimoriadne jednoduchý, tradičný a chutný.
Kalerábová polievka
Niekedy človek nevie, čo narýchlo variť a chcel by spraviť len niečo jednoduché, žiadne experimenty a klasické.
A čo tak kalerábová polievka?
Napríklad ak máte veľký kaleráb – gigant a neviete, čo s ním.
Predsa len, je to „hebedo“ a čo s tým? Škoda nechať len tak.
Na takúto príležitosť tu mám jednoduchý recept od mojej manželky.
Potrebujeme: kaleráb (kaleráby, ja som mal časť gigantu, môžete použiť toľko, koľko potrebujete), olej, hladká múka, červená paprika, soľ, čierne korenie, zeleninový bujón, na halušky vajce, krupica.
Postup: Na oleji opražíme očistený a nastrúhaný (na najväčšom strúúúhadle) kaleráb.
Osolíme, okoreníme, podusíme.
Pridáme 2 - 3 lyžice hladkej múky, premiešame.
Posypeme troškou červenej papriky (pre farbu) a zalejeme vodou.
Varíme do mäkka.
Ochutíme kockou zeleninového bujónu.
Nakoniec zavaríme krupicové halušky (vajíčko a 3 - 4 lyžice krupice).
Dobrú chuť.
Tip na záver – do hotovej polievky do taniera si dávam kvapku čili (mám takú veľmi silnú omáčku) – kto má rád, odporúčam.