dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Fotorecept: Výborný hovädzo-hubový guľáš

Pozrite sa, ako sme to robili na Marakanskej všehochuti, stojí to za to.

Guľáš par excelance.
Guľáš par excelance.
Nielen mäso, ale hlavne huby tvoria základ tohoto guľáša. Tu je fotorecept. Nieto čo pokaziť, . Len to nepodceňte.

Toto jedlo sme ukuchtili na podujatí. https://mysaris.sme.sk/c/20920447/z-kotlikov-rozvoniaval-gulas-halaszle-borsc-i-zurek.html

Pozrite si fotogalériu, ako to postupne vznikalo.

Potrebujeme:
2 kg hovädzieho mäsa (príp. 1 kg hovädzieho. 1 kg bravčového), 2 kg žltej cibule, 1 hlávku cesnaku. Bravčová masť, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, guľášová pasta, 2 x 7 dcl lečo, 1 la pol kg sušených húb, sušená majoránka, 1 a pol sušených zemiakov. hrsť sušených borievok.

Postup:
V kotlíku na masti udusíme cibuľu, úplne domäkka, , spolu s cesnakom. Pridáme mäso. Orestujeme ho. Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Krátko orestujeme a zalejeme vriacou vodou asi do 3/4 kotlíka (nech sa mäso podusí). Pridáme guľášovú pastu a keď je mäso mäkké, pridáme zvyšok vody spolu lečom, hubami (predtým namočenými( a zemiakmi. Priebežne dochucujeme koreninami a soľou Na konci aj majoránkou. Pomaly varíme na miernom ohni.

Pozn. :
V prípade mäsa z diviny toto očistíme. Nakrájame a navinieme v zmesi oleja, borievok, tymiánu, rozmarínu, ktoré spolu so soľou rozmiešame v mažiari.

Tip:
V prípade mäsa z diviny toto očistíme, nakrájame, a navinujeme v zmesi oleja, borievok, tymiánu, rozmarínu, ktoré spolu so soľou rozmiešame v mažiari.

Hlavný tip:
Fakt najlepšiu chuť celému tomuto pokrmu dodajú huby. Huby, huby, huby. Nenechajte sa rozhádzať a klaďte dôraz na huby. Oplatí sa to.

 
30.10.2019 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 4025 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS