dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Severný Cyprus: Bronz pre slovenský tím U17

Zhrnutie European Youth Team Cup 2019 v biliarde, plus krátko o Lineas Series – snooker.

Mrva, Tenk, Tenková, Frank
Mrva, Tenk, Tenková, Frank
Trojčlenný slovenský tím reprezentácie do 17 rokov v biliarde sa zúčastnil prestížneho juniorského turnaja European Youth Team Cup 2019 na Severnom Cypre. Družstvo viedla tímlíderka Jana Tenková a tvorili ho Enrik Tenk (Bratislava), Kristián Mrva a Michal Frank (obaja Prešov).
Parádny týždeň zavŕšili chlapci víťazným happyendom, keď na tureckom Severnom Cypre vybojovali pre Slovensko medaily, s bronzovým leskom.

Zvlášť sladkú príchuť mal víťazný štvrťfinálový súboj pre Michala Franka, ktorému sa dovtedy nedarilo a nič nevyhral (nerátame nedohrané zápasy zo strany súperov za jednoznačného stavu). V rozhodujúcom zápase stál úspech a neúspech celého tímu na ňom a prehrával 4:5, bolo 5:5 a napokon zvíťazil 6:5 a medaila bola na krku.

Nemci (U17) boli športovo nad ich sily (vo finále sa potom stretli dva nemecké tímy, vrátane U19).
Slovenskej reprezentácii U17 poďakoval aj Slovenský biliardový zväz, ktorý napísal:

European Youth Team Cup 2019

Juniori v zložení Enrik Tenk, Michal Frank a Kristián Mrva sa zúčastnili na European Youth Team Cup 2019 v rámci 18. International Dr. Fazil Kucuk sport games na Cypre. V jednotlivcoch najlepší výsledok dosiahol Kristián Mrva, ktorý prehral až zápas o postup do štvrťfinále.
V súťaži teamov chlapci zabojovali, hlavne v zápase z Ukrajinou a po ťažkom boji postúpili do semifinále, kde však nestačili na rovesníkov z Nemecka. Aj tak je ale konečné tretie miesto krásnym úspechom a chlapcom ďakujeme za predvedené výkony a vzorné reprezentovanie našej krajiny.
Viac: http://biliard.online/vikendovy-suhrn-juniori-treti-na-cypre-jakub-koniar-17-v-klagenfurte/
Zhrnutie od slovenského tímu je na konci tohto článku, použité snímky pochádzajú z facebooku Jany Tenkovej.

SNOOKER: Lineas Series T1

Ešte tu ale máme výsledky z prvého turnaja Lineas Series v hre snooker. Ide o nový ročník série predtým známej ako Lineas Snooker Cup, ktorý sa hral v prešovskom klube Freeball.
Dvaja prešovskí juniori, spoluhráči a bratranci sa do turnaja zapojili. Michal Frank postúpil zo skupiny, ale skočil vo štvrťfinále (5. miesto). Podľahol Prešovčanovi Marcelovi Rešovskému (2:3).
Martin Oriňák napokon získal trofej z tohto turnaja, keď vo finále porazil 4:2 Kevina Čižmaroviča, mladého snookristu z Bratislavy, favorita turnaja.
Kevin Čižmarovič vedie po tomto turnaji slovenský ranking, Martin Oriňák je trojka, Michal Frank deviatka.
https://snooker.sk/kalendar/2019-20/lineas-series-t1.html#poradie

Zhrnutie European Youth Team Cup 2019

(Za tím pod vedením Jany Tenkovej spísal Enrik Tenk)

Severný Cyprus úspešne usporiadal ďalšie medzinárodné športové podujatie. 19.international Dr. Fazil KUCUK SPORT GAMES. Súťaž sa skladá z turnajov pre športy: tenis, biliard, stolný tenis, taekwon-do, boccia a zápasenie.
Súčasťou hier bol aj European Youth Team Cup 2019 and North Cyprus9-Ball Tournaments , ktorý usporiadali federácie biliardov na severe Cypru.
Konal sa od 9-12.10.2019 V roku 2018 sa ho zúčastnilo šesť krajín - TRNC, Turecko, Bielorusko, Česká republika, Ukrajina a Rusko . Kým Rusko a Ukrajina prevažovali v individuálnom turnaji (9ball) , zlato v kategórii U17 a U19, bolo pre TRNC (Severný Cyprus) ktorý bol víťazom v EYTC po vzrušujúcom finále s Ukrajinou.
Tento rok sa EYTC zúčastnilo 12 štátov: Severný Cyprus, Bielorusko, Bosna a Hercegovina, Estónsko, Finsko, Nemecko, Rusko, Švédsko, Izrael, Turecko, Ukrajina a Slovensko.
Pričom Severný Cyprus , Fínsko a Nemecko do súťaže postavilo 2 družstvá podľa veku športovcov U17 a U19.
Slovensko zastupoval tím v zložení: Enrik Tenk, Kristián Mrva a Michal Frank, všetci nastúpili aj do individuálneho turnaja. V úvodnom turnaji 9ball - individuálnej súťaži sa zúčastnilo 43 športovcov. Konečné umiestnenie našich športovcov v indv. turnaji 9Ball: Enrik Tenk 17 (19. miesto), Kristián Mrva 9 (12. miesto) a Michal Frank 33 (38. miesto).
Turnaj 9 ball nám nevyšiel podľa našich predstáv , úvodné prispôsobenie sa rýchlemu plátnu a typu stolov - mantinely... stálo nás viac ako sme očakávali. Zohrali svoje aj pocity - zápasy s hráčmi s ktorými sme sa stretli na ME .. a teda i s medajlistami z ME, čo síce pridalo na rešpekte no ubralo na bojovnosti...
Hlavný turnaj European Youth Team Cup 2019: zúčastnilo sa ho 15 družstiev - U17 a U19 družstiev.
Do turnaja sme vstupovali s rešpektom, ako i trochu utiahnutí s ubratým sebavedomím - zo sklamania z 9ball turnaja.
Po stretnutí so Švédskom , ktoré sme vyhrali 2:1 , nás čakal team Nemecka, kde sa podarilo chytit bod len mne a tým sme sa dostali na Loser stranu a čakal nás súboj so Severným Cyprom, ktorý sme s prehľadom vyhrali , následne sme čakali kto bude našim súperom v nasledujúci duel, Bola to Bosna a Hercegovina ...to už Kiko neveril v úspech ... no team leader nás presviedčal a veril nám, a zobrali sme si to za svoje , keď sa sústredíme na maximum a zabojujeme víťazstvo musí prísť! a to sa i stalo vyhrali sme 2:1, a tak nás čakala - loser Qualif. , v teame nastal, vzruch, rešpekt a obavy.
Pocit , že sme jeden duel pred medailovým umiestnením , k tomu že súperom bude Ukrajina , ktorej družstvo malo silných hráčov a videli sme že sú silno namotivovaní a sebaistí. Opäť sme dostali masáž mozgov a motivácie od team leadera, a šli sme nato.
Tento duel bol azda najťažším - ja som dostal do 10-tky ich najsilnejšieho hráča Daniila Kaliaveva, kde som nezvládol roztrely, čo poznačilo priebeh zápasu a prehral som svoj prvý zápas v tomto turnaji teamov , Kiko, tiež v prvej polovici zápasu s Dmytrom Skorokhodovom bojoval hlavne sám zo sebou, čo súper využil, no našťastie sa Kikovi podarilo zvrátiť nepriaznivý stav v jeho prospech a nám zabezpečiť bod, následne všetko záviselo od zápasu Michala a Ivana Rudenka , kde sa Mišo postaral o adrenalín v obidvoch týmoch. Z počiatku to vyzeralo na jednoduchý priebeh zápasu v prospech Michala, no Ivan dokázal hru zrovnať , a podarilo sa mu Michala dať pod tlak, čo bolo vidno už na chybách. Michal do tohto zápasu v turnajoch neuhral ani jeden bod , no tento zápas nakoniec zvládol a tesným výsledkom 6:5 nám zabezpečil postup do semifinále. Veľká vďaka Michal!
Zavládla veľká radosť v teame, no nestihli sme ani s danou situáciou vžiť a do 10 minút po zápase s Ukrajinou nás čakalo semifinále a opäť Nemecko, no nie už team U19 ale U17. Aj keď team leader sa nás snažil zmobilizovať k výkonu , no musím uznať že priebeh semifinálových zápasov bol akoby mimo našich schopností, nezvládli sme svoje pocity radosti z istej medaile , stratili sme úplne bojovnosť a získaný prístup teamu vďaka Pikachu - "veď ideme proti Nemcom to nedáme, už je to jedno... " nás úplne ovládol a duel sme prehrali , no s úsmevom na perách.
Naše konečné umiestnenie European Youth Team Cup 2019 - team Slovakia - 3.miesto . S výsledkom sme spokojní a verím, že i naši na Slovensku, no hlavne naši rodičia, ktorý síce z domu trošku hromžili na výpadky či technické nedostatky výsledkového servisu - live streamu, no to je bežná vec i u nás na Slovensku.

 
18.10.2019 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5271 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS