dnes je Štvrtok - 18. apríl 2024 - Valér | zajtra Jela

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Junior pokrstil žinčicou knihu bizarných príbehov zo života

Novinárka spísala svoje trapasy. Chcela si oddýchnuť od zaslzených príbehov.

Junior, Janka a Frenky
Junior, Janka a Frenky
Opäť som si trochu zamoderoval, a to s dlhoročným kamošom Milanom Juniorom Zimnýkovalom. Bolo to na krste knižky, tu z neho prinášam reportáž, exkluzívne pre frenky.sk.
Išlo o druhá poblikáciu Janky Rebeky Štefkovej, o prvej (event som tiež moderoval) sa dočítate tu https://mysaris.sme.sk/c/22023036/knizny-debut-novinarky-janky-citaju-uz-aj-v-portugalsku.html

Všetky snímky v tejto aktuálnej reportáži sú moje, s výnimkou záberov, na ktorých som, tie urobila fotografka Maja Antolíková Švačová.

KOKOŠOVCE. Nebuď metla. Taký je názov novej knihy, ktorú napísala a vydala Janka Rebeka Štefková.

Je to už jej druhá kniha po debute Nás nezlomíte, v ktorom boli opísané rôzne príbehy a nešťastné osudy.

Novinka je z opačného súdka. Janka Štefková v nej opisuje bizarné príbehy zo svojho života.

O ilustrácie v novej publikácii sa postarala Martina Chmurovičová - Jurkovská.

Pochádza spod Tatier, žije v Prešove a roky pôsobila ako novinárka. Stále je publicisticky činná, jej doménou sú ľudské príbehy.

V Kokošovciach, neďaleko priehrady Sigord, sa konalo slávnostné uvedenie knihy Nebuď metla do života.

Rolu krstného otca prijal na seba známy moderátor Milan Junior Zimnýkoval. Ako správny kulinár krstil slovenskou špecialitou - žinčicou.

„Som veľmi rád, že som mal šancu ťa spoznať. Som šťastný, že si človek, ktorý vie nakaziť iných životným optimizmom, “ odkázal autorke a napísal jej to aj ako venovanie.

Junior je známy podporou podobných aktivít. Navyše jeho parťák zo Šuhajíkov pri panvici je Fero Sedlák. A práve on „krstil“ spolu s televíznym redaktorom Vladom Jurekom Štefkovej debut.

Príspevok na invalidné vozíky
V prípade oboch kníh išla časť výťažku z ich predaja a dražby ako pomoc pre konkrétnu osobu.

Tentoraz pre Zuzanu Vaškovú z Kokošoviec, teda obce, v ktorej sa útla knižka uvádzala do života. Má dvoch chlapcov s detskou mozgovou obrnou, obaja sú vozičkári.

Vyzbieralo sa pre nich vyše 320 eur, z čoho 50 eur bolo z dražby. Za túto sumu vylicitoval knižku Nebuď metla podnikateľ Dušan Migaš.

Peniaze budú príspevkom pre kúpu nových vozíkov. „Jeden stojí dvetisíc eur, takže určite nám tento príspevok pomôže, “ povedala nám pani Zuzana.

Na jej príbeh upozornila Janku Štefkovú jej kamarátka. Ešte o nej nepísala, no jej príbeh chce tiež spracovať. Po smutných príbehoch z prvej knihy stavila tentoraz autorka na humor. Väčšinou si robí žarty sama zo seba a z trapasov, ktoré sa jej prihodili.

Prečo pomenovala knihu Nebuď metla? „Je to podľa jednej z kapitol, a je o tom, že si treba aj užívať život, nie iba vždy upratovať, “ povedala autorka.

 
24.9.2019 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 4222 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS