dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 39 - 2016

Prešovské noviny prinášajú súťaž pre záhradkárov či hubárov.

V prešovskej mestskej samospráve je znovu veselo. A športovcom sa začalo dariť. O tom všetkom píšu nové číslo regionálneho týždenníka.

Aktuálne vydanie týždenníka Prešovské noviny je v predaji od utorka 4. októbra do nasledujúceho pondelka.

Nájdete v ňom zaujímavosti z miest a obcí regiónu Šariša, bohaté kultúrne a športové spravodajstvo i niečo navyše.

V prešovskej samospráve to zasa vrie a dôvodom je, ako inak, odpadové hospodárstvo. Pod paľbou kritiky sa ocitol aj správca mestských nebytových priestorov. Viac aktuálnych informácií z krajského mesta čítajte v Prešovských novinách.

Dozviete sa tiež, čo je nové v Sabinove, ale aj v Bardejove a v regióne horného Šariša. Prešovské noviny sa vracajú k vražde v Župčanoch, kde bola motívom zrejme žiarlivosť. A kaštieľ v obci Svinia má nového majiteľa. Kedy bude sprístupnený verejnosti?

Prešovské noviny prinášajú aj pútavé príbehy. Bývalého skinheada či skutočne čipernej babky. A v rozhovore prezrádza niekdajšia hviezda seriálu Panelák Janka Kovalčíková z Prešova, prečo si založila vlastné divadlo.

Kultúre sa venujú aj ďalšie strany, veď začína 50. Prešovská hudobná jeseň (za predplatné získate 2 voľné vstupenky na všetky koncerty!) i filmový festival PO-CITY film v Prešove. Seriál o známych-neznámych pamiatkach Šariša sa zastaví v Hrabkove.

A je tu nová súťaž. Hľadáme najkrajšie úlovky zo záhrad, sadov či z lesa. Môžu byť najväčšie, najkurióznejšie, fantázie sa medze nekladú a pre súťažiacich, ktorí pošlú fotografie, i pre hlasujúcich, ktorí im pridelia body majú Prešovské noviny super ceny. Vrátane živého prasiatka.

Plné sú aj športové strany. Darilo sa hádzanárom Prešova, ktorí prvý raz vyhrali v aktuálnej edícii Ligy majstrov a nechýbajú zaujímavosti zo zákulisia ich výjazdu vo Francúzsku. Futbalisti Tatrana takisto uspeli, na pôde majstra vybojovali cenný bod.
Týdždenník Prešovské noviny prináša aj výsledky a info zo nižších ligových futbalových súťaží v regióne.

Športovec Mikuláš Štec je nezmar, ktorý oslavuje osemdesiatku. Do roku 2015 absolvoval všetky ročníky Bielej stopy SNP, beháva maratóny, vyliezol na sedemtisícovku. A ďalší nezmar je Milan Kručay, ktorý sa z Maďarska vrátil s dvoma zlatými medailami z plávania. Ich príbehy nájdete na športových stranách. Nechýba na nich ani tučný pozvánkový servis, v ktorom sa dozviete všetko, čo sa v regióne udeje.

Krížovka, sudoku, osemsmerovka, horoskopy, vtipy zdravie, poradňa, strana deťom, tip na výlet, recept, životný štýl... To všetko je súčasťou Novín špeciál a k Prešovským novinám navyše dostanete televízny časopis Fotelka.

Info:
http://presov.korzar.sme.sk/c/20294859/presovske-noviny-prinasaju-sutaz-pre-zahradkarov-ci-hubarov.html

Avíza na ďalšie týždenníky MY na východnom Slovensku:
http://spis.korzar.sme.sk/c/20343027/noviny-spisa-z-ruk-tento-tyzden-nepustite.html
http://hornyzemplin.korzar.sme.sk/c/20343533/najnovsie-vydanie-humenskych-novin-je-plne-zaujimaveho-citania.html
http://dolnyzemplin.korzar.sme.sk/c/20343513/najnovsie-vydanie-zemplinskych-novin-je-plne-zaujimaveho-citania.html

Plus pozdrav do (z) Košíc:
http://kosice.korzar.sme.sk/c/20291173/legenda-kosicky-vecer-oziva-sefredaktorou-je-renata-nemethova.html

 
5.10.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 4075 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS