dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 22 - 2016

Celá Európa žije futbalom a výnimkou nie je ani Šariš. Týždenník Prešovské noviny je ladený futbalovo, prináša aj špeciálnu prílohu.

Na zelených trávnikoch je a hlavne bude rušno. 1. FC Tatran Prešov má vo vlastných rukách, či skôr nohách postupový mečbal. Spacká to? Nespacká? Postúpi do najvyššej súťaže? Aj tieto otázky rieši číslo 22/2016 týždenníka Prešovské noviny, v predaji od utorka 7. júna do pondelka 13. júna.

Noviny plné futbalu

Na prešovskom trávniku vyrástol aj Martin Jakubko, účastník majstrovstiev sveta vo futbale. Namiesto toho, aby stabilný dlhoročný reprezentant išiel do Francúzska na európsky šampionát, definitívne zavesil kopačky na klinec. Čo presne sa stalo, píšu Prešovské noviny.

A v súvislosti s futbalom je hlavnou čerešničkou na torte špeciálna samostatná farebná príloha EURO 2016, venovaná výlučne blížiacemu sa športovému sviatku.

To ale neznamená, že sa v regionálnom týždenníku nedočítate aj o dianí na futbalových trávnikoch v tretej lige a nižších súťažiach, vrátane prešovskej uličnej...

Prečo je to v Prešove tak?

Nielen športu sa venujú Prešovské noviny. Nechýbajú aktuálne články z krajského mesta: Prečo časť Prešovčanov odmieta novú rezidenciu? Prečo mali prestať svietiť semafory? Prečo prezident neudelil milosť exprimátorovi Milanovi Benčovi? Prečo si na kúpu pozemkov posvieti prokurátor, prečo miestni cestári nerobili? Prečo sa zabrzdil miniobchvat Prešova?

Čo je nové v regióne

Sú tu aj správy z okresu Sabinov, napríklad o pozemkoch pri Troji v Lipanoch, z obcí (napr. Teriakovce, Fintice...), z okresu Svidník či z Bardejova. Napríklad o tom, ako ľuďom z ulice Fraňa Kráľa došla trpezlivosť.

Otvorený rozhovor

V rozhovore hovorí otvorene nielen o sebe známa slovenská spisovateľka Gabriela Futová z Prešova, seriál o pamiatkach Šariša zavíta do obce Križovany, ktorá bola stredovekým mestom s obrannou vežou a kostolom.

Nechýba kompletný program Dní mesta Prešov a ďalšie pozvánky na kultúrne akcie v celom okolí, Noviny špeciál s poradňou – aj o troch veľkých novinkách pre dôchodcov, podrobnou predpoveďou počasia pre región, strany krížovka, auto-moto, deťom i relax.

Okrem prílohy EURO 2016 je súčasťou aj ďalšia, obvyklá príloha - TV program Fotelka.

Info:
http://presov.korzar.sme.sk/c/8200777/futbalove-presovske-noviny-su-tu-s-prilohou-euro-2016.html

Príloha EURO 2016 vychádza aj v ďalších týždenníkoch MY, pozrite si, čo je nové v Humenských novinách:
http://humenne.korzar.sme.sk/c/8200783/humenske-noviny-noviny-o-vas-a-pre-vas.html

Prečítajte si aj o prvých narodeninách Novín Spiša:
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/8199948/noviny-spisa-maju-krstnych-otcov.html

 
8.6.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3838 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS