dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 13 - 2016

Kauza IPZ. Noviny pre každého. Bohatý šport. Kostol v Terni. Kauzy, kauzy, kauzičky. Čo prináša aktuálne vydanie týždenníka Prešovské noviny.

Prípadu prešovského priemyselného parku IPZ Záborské sa venuje aktuálne vydanie týždenníka Prešovské noviny.

Nové Prešovské noviny č. 13/2016 sú v predaji od utorka 5. apríla do nasledujúceho pondelka.

Prinášajú nielen výpovede zainteresovaných ku kauze IPZ, ktorá už má aj trestno-právne pozadie.

Nové informácie sa objavili aj v prípade výstavby ľadovej plochy na prešovskom Sekčove, ktorá sa ani na tretí pokus nezačala stavať.

Popri väčších kauzách sledujú Prešovské noviny aj tie lokálne. Obyvatelia Dilongovej ulice v Prešove nechcú dialyzačné centrum, v Lipanoch vyrúbali stromy, v Sabinove idú stavať ortopedickú kliniku.

Ocenení učitelia z Lipian nájdu svoje mená v Prešovských novinách, ktoré píšu aj o oceňovaní pedagógov v Prešove.

Venujú sa tiež novinkám v bardejovskej samospráve, vrátane roztržky poslancov pre vlajku. Prinášajú aj príbeh Svidníčanky, ktorá zažila, našťastie bez ujmy, útoky teroristov v Bruseli, či najlepšej pisárky na Slovensku, ktorá je z Prešova.

Nový šéf osvetového strediska Juraj Bochňa v profilovom rozhovore hovorí o chýbajúcej stratégii kultúry a cestovného ruchu, ale aj o tom, že ľudia sa vracajú k remeslám.

Slovom i obrazom si týždenník pripomína Zlatý súdok i ďalšie udalosti v šarišskom regióne, seriál o unikátnych pamiatkach predstavuje kostol sv. Kataríny v Terni.

Futbalové súťaže sa rozbehli a Prešovské noviny ich mapujú, rovnako tak hádzanú, volejbal, florbal, futsal, beh a ďalšie športy. Prinášajú až na dvoch stranách jedinečný výsledkový a pozvánkový servis.

Do Prešova sa vracia starý známy hádzanársky brankár, Bardejov i Prešov bojujú o postup do najvyššej futbalovej súťaže, rovnako tak volejbalistky Prešova, kým ich mužskí náprotivkovia chcú obhájiť extraligový titul. Najlepší prešovský športovec storočia by oslávil deväťdesiatku.

Týždenník Prešovské noviny prináša aj plnofarebný TV program Fotelka či Noviny špeciál pre každého.

Pre mužov stranu auto-moto, pre ženy stranu relax, pre deti stranu deťom a pre všetkých poradňu, tipy a podrobné počasie na najbližší týždeň na východe Slovenska.

Viac: http://presov.korzar.sme.sk/c/8165745/presovske-noviny-ako-to-bolo-s-kauzou-ipz.html

 
6.4.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3335 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS