dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 10 - 2016

Čo nové píšeme v týždenníku Prešovské noviny?

Medzi novými poslancami NR SR figuruje aj meno Jozef Lukáč (na snímke). Kto je tento doteraz neznámy politik zo Záborského? Odpoveď na túto otázku prináša najnovšie číslo týždenníka Prešovské noviny.

S novým objavom prešovskej politiky, ktorý sa prekrúžkoval zo 44. miesta kandidátky obyčajných a susedom župana spravili rozhovor Prešovské noviny, ktoré sa vracajú k niektorým zaujímavostiam z volieb, Hlavne k tomu, ako ovplyvnili prešovskú politiku. A ako v tomto smere dopadol horný Šariš.

Číslo 10/2016 týždenníka Prešovské noviny je v predaji od utorka 15. marca do pondelka 21. marca.

Jeho súčasťou je TV program Fotelka, Noviny špeciál či kupón na bezplatnú inzerciu zadarmo.

Ako to bude s prevádzkovým časom v Prešove? Ako má fungovať softvér, ktorý bude evidovať požiadavky a problémy obyvateľov mesta Prešov? Aj týmto témam sa venujú Prešovské noviny. Píšu aj o lezeckej stene, novinkách z akademickej pôdy či zo Solivaru.

Nechýbajú informácie z dopravy. Tentoraz o novej ceste v Šariši, ktorú len teraz dokončili a už ju reklamujú. Potrebuje opravu.

Do priemyselného parku mieri americký investor. Bardejovčania sa tak môžu dočkať eko-energie. Viac v týždenníku.

Pútavé príbehy o reštaurátorovi pamiatok, mladomanželskom páre z Prešova, ktorý sa vydal na spoločnú cestu životom na bicykloch či bolestné spomienky na vysťahovanie obyvateľov z Blažova – aj to je obsah aktuálneho čísla týždenníka Prešovské noviny.

Seriál o netradičných pamiatkach sa tentoraz zastavil v Chmeľovci, kde je starý evanjelický kostol.

V Novinách špeciál sa dozviete o tom, ako prebiehali voľby pred sto rokmi, keď politici ľudí opíjali (nielen rožkom) a občas sa vyskytli aj nejaké tie kopance či zauchá.

Nájdete novinky zo sveta fantasy literatúry (slovenskej i svetovej) i hudby (na východ príde Laibach), poradňu (aj o tom, ako sa ešte dá odkúpiť štátny byt) či regionálnu predpoveď počasia.

Samozrejmosťou sú strany deťom, krížovka či relax. Nechýba bohatý kultúrny servis.

A servis prinášajú aj športové stránkny. Výsledkový i pozvánkový. Okrem toho sa venuje začiatku jarnej častí futbalových súťaží, hokejovou prvou ligou, overtúrou Tatrana v SEHA lige, úspecho volejbalistiek Prešova, futsalu, florbalu, lyžovaniu...

No dozviete sa aj to, že vo Veľkom Šariši rastie hokejový talent, ktorého vzorom je Ovečkin, o mladej karatistke Ine Macejkovej zo Sabinova, či prešovských mažoretkách Labi, ktoré majú skutočne mnoho fanúšikov.

Viac tiež: http://presov.korzar.sme.sk/c/8154689/tyzdennik-presovske-noviny-pise-o-dalsom-politickom-objave-zo-zaborskeho.html

 
16.3.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3365 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS