Vyprážané fazuľky babky Aničky
Tento recept pochádza z Chmeľovej pri Bardejove a hoci je úplne jednoduchý, zároveň je netradičný. Zemiakové hranolčeky pozná každý, vyprážané cibuľové krúžky takisto, ale komu by zišlo na um takto pripraviť zelené fazuľky? Pritom je to geniálne.
Lahôdka je nápadom našej rodinnej známej "babky Aničky", ktorá tým strčila do vrecka všetky fastfoody...
Potrebujeme:
fazuľové struky, trojobal (múka, vajce, strúhanka), soľ, olej
Postup:
Natrháme si fazuľové struky. Odrežeme konce a klasicky ich očistíme /teda cez stred vyberieme tú stonku, čo tam je). Vo vriacej osolenej vode ich obaríme na dve minúty. Prepláchneme v studenej vode a osušíme. Následne ich obalíme v klasickom trojobale (múka, najlepšie hladká - rozšľahané vajce so soľou – strúhanka) a vyprážme na rozpálenom oleji. Môžeme dosoliť. Chutia ako kalamáre či iná dobrota, pritom je to slovenské jedlo.