dnes je Štvrtok - 12. december 2024 - Otília | zajtra Lucia

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Vyprážané fazuľky babky Aničky

Tento recept pochádza z Chmeľovej pri Bardejove a hoci je úplne jednoduchý, zároveň je netradičný. Zemiakové hranolčeky pozná každý, vyprážané cibuľové krúžky takisto, ale komu by zišlo na um takto pripraviť zelené fazuľky? Pritom je to geniálne.

Lahôdka je nápadom našej rodinnej známej "babky Aničky", ktorá tým strčila do vrecka všetky fastfoody...

Potrebujeme:
fazuľové struky, trojobal (múka, vajce, strúhanka), soľ, olej

Postup:
Natrháme si fazuľové struky. Odrežeme konce a klasicky ich očistíme /teda cez stred vyberieme tú stonku, čo tam je). Vo vriacej osolenej vode ich obaríme na dve minúty. Prepláchneme v studenej vode a osušíme. Následne ich obalíme v klasickom trojobale (múka, najlepšie hladká - rozšľahané vajce so soľou – strúhanka) a vyprážme na rozpálenom oleji. Môžeme dosoliť. Chutia ako kalamáre či iná dobrota, pritom je to slovenské jedlo.

 
16.10.2015 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 9773 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS