dnes je Štvrtok - 18. apríl 2024 - Valér | zajtra Jela

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Zapekaný baklažán

Jednoduchý a mimoriadne chutný recept s vôňou leta

Potrebujeme:
2 zdravé baklažány, paradajky, rukolu, kyslú smotanu, kečup (kto chce), olivový olej, cesnak (celá hlávka), soľ, korenie (čubrica, provensálske, gyros... . podľa chuti) a bagetku.

Postup:
V miske zamiešame do olivového oleja rôzne korenia, pridáme roztlačený cesnak. Do takto pripraveného oleja ponárame na kolieska narezaný baklažá.

Do pekáča dávame striedavo kolieska baklažánu a paradajky. Pečieme do mäkka (odhadom 3/4 hodinky).

Dressing:
Kyslú smotanu zmiešame s kečupom a prelisovaným cesnakom - podľa chuti. Na tanieri posypeme rukolou. Podávame s čerstvou bagetkou.

 
17.7.2015 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 4461 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS