dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Kuracie prsia s bešamelom

Dobrotou, ktorej jednoduchý a chutný recept sme ponúkli v Prešovských novinách, sú kuracie prsia s bešamelom, na zemiakoch.

Suroviny:Na bešamel: maslo 3x3 cm, 1 lyžica hladkej múky, soľ, muškátový oriešok, čierne korenie, 1 dcl smotany, 1 dcl mlieka, parmezán
kuracie prsia - 6 plátkov
zemiaky
5 lístkov bazalky
koreniny

Postup:
Do rozpusteného masla pridáme čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a lyžicu hladkej múky. Urobíme svetlú zápražku, prilejeme za stáleho miešania mlieko a smotanu a povaríme do zhustnutia, trochu vychladíme, aby sme mohli pridať nastrúhaný parmezán.

Kuracie prsia umyjeme, osolíme okoreníme (soľ, čierne korenie, rozmarín, červená sladká paprika, štipku chilli) a na panvici prudko opečieme, aby ostali vnútri šťavnaté.

Olúpané zemiaky pokrájame na kolieska hrúbky cca 3-4 mm, predvaríme v osolenej vode, scedíme.

Do porcelánového pekáča dáme na spodok trochu olivového oleja a bešamel, pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, pokrájané lístky bazalky, trochu soli a korenia, poukladáme navrch kuracie plátky a celé to rovnomerne zalejeme bešamelom. Do každého mäsového plátku pichneme jedno drevené špáradlo, prikryjeme pekáč alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov 30 - 35 minút, po odkrytí alobalu dopečieme ešte 10 - 15 minút. Môžeme pri dopekaní pridať na kocky nakrájanú mozzarellu.

 
29.5.2015 | Autor: Jana Pastoroková | Recepty | čítané: 5836 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS