Placky zo zemiakovej kaše s parmezánom
Toto je vyslovene recept z kategórie „z núdze cnosť“. Pôstny recept vznikol náhodne, systémom čo dom dal, keď sa nám doma zvýšila zemiaková kaša. Výsledok stál za to.
Recept vymyslela moja manželka spôsobom "čo dom dal", objavil sa aj v Prešovských novinách.
Potrebujeme:
Základom je zemiaková kaša, ktorá sa nám zvýšila. A čo s ňou, všakže. Tiež si radšej počkajte na takýto okamih, ale ak ste nedočkaví, nik vám nebráni spraviť si novú kašu. Potom sa môže pridať, čo nájdete v chladničke. Narezanú šunku (je to recept pôstny, takže nemusí byť), ďalej vajíčko, hladkú múku, vegetu, tvrdý syr.
Postup:
Všetky spomenuté ingrediencie sa zmiešajú. Syr možno vmiešať do zmesi takisto, my sme ho dali navrch a hoci išlo o lacné jedlo zo zvyškov, mali sme parmezán, tak sme si dopriali trochu luxusu. Zo zmesi sa urobia placky a vypražia na oleji. Posypú sa teda parmezánom a finito. Osobne som si k nim dal ešte aj trochu tatárskej omáčky.