Recepty
-
Vianočná bábovka
12.12.2010 | čítané: 6785 krát | Celý článok...Recept na Vianočnú bábovku pripravila krstná našich detí Martina Feňušová alias Eliša, zaznamenala a nafotila ho moja manželka. Vianočnú dobrú chuť...
-
Puttanella nera
5.12.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 5482 krát | Celý článok...Tento recept vznikol ako parafráza klasických toskánskych cestovín, ku ktorej ma inšpiroval kolega Peter Munka. Dajú sa robiť s rôznymi druhmi cestovín. Kľúčové sú čierne olivy (zelené sú v tomto recepte pre vizuálny efekt).
-
Králik s olivami a šampiňónmi
28.11.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 5657 krát | Celý článok...Králik má výborné mäso, hoci už pomaly mizne z tanierov. Radí sa k divine, no je to niečo medzi divinou a hydinou, prakticky sa nedá pokaziť a dá sa pripraviť na hocijaký spôsob...
-
Bôčik s vietnamskou omáčkou
21.11.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 6968 krát | Celý článok...„Bůček, bůček über alles, “ teda „bôčik nadovšetko“, spieva česká kapela DDŽ. A má pravdu, z tohto kúska bravčoviny sa dajú urobiť rôzne lahodné pokrmy. Inšpirácia na tento skvelý recept bola v jednej televíznej šou (Bičan), jemne som ho vylepšil...
-
Skryté prsia
14.11.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 6958 krát | Celý článok...Chutný a jednoduchý recept, z morčaciny - skryté prsia.
-
Bravčové stehno s tarhoňou
7.11.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 18320 krát | Celý článok...Jednoduché, rýchle, lacné, chutné. Bravčové stehno.
-
Ojako dombri
31.10.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 6333 krát | Celý článok...Tento recept som robil presne podľa pokynov vychýreného šéfkuchára Petra Uličného, ktorý už, žiaľ, nie je medzi nami. Bol odborníkom na japonskú kuchyňu, dôkazom toho je aj tento recept. Ojako dombri.
-
Boršč
24.10.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 7388 krát | Celý článok...Klasická ruská polievka, sýta a chutná, ktorá nikdy nesklame...
-
Nakladaná kapusta
17.10.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 38738 krát | Celý článok...Nie je to práca, ale spoločenská, či rodinná udalosť. Nakladanie kapusty má svoje čaro. Tak ako samotná konzumácia počas dlhých zimných večerov. Nakladaná kapusta je výborná surová, ale aj v kapustnici, segedínskom guľáši či koložvárskej kapuste, o vysokom obsahu vitamínov ani nehovoriac. Takže treba ísť do toho a naložiť jej toľko, čo nám sudy stačia.
-
Stankine morské príšery
10.10.2010 | Autor: Michal Frank | čítané: 6628 krát | Celý článok...Tento recept z darov mora sa celkom vydaril. Bál som sa trochu, lebo to bol súčasť darčeku pre Stanku. Ale vyšlo to...