Recepty
-
Vegetariánska držková
22.5.2011 | čítané: 5783 krát | Celý článok...Tento recept na falošnú držkovú polievku, ktorej namiesto hovädzích držiek domunujú hlivy, mám od známeho vegetariána Ivana Benka.
-
Utopená čínska kapusta
15.5.2011 | čítané: 5308 krát | Celý článok...Ponúkam vám špecialitu čínskej kuchyne, ktorou je „utopenec“ z čínskej kapusty. Nemusí dlho stáť, stačí cez noc a hneď sa dá konzumovať, pričom toto jedlo má regeneračné účinky najmä ráno, po ťažkej kocovine. Dá sa podávať aj ako príloha, alebo ako samostatný chod.
-
Paprikovaný bôčik
8.5.2011 | čítané: 6817 krát | Celý článok...Dnes niečo jednoduché, nezdravé a chutné...
-
Syrové špagety
1.5.2011 | čítané: 6193 krát | Celý článok...Kombinácia špagiet a syrov (vrátane tavených) nikdy nemôže skladať. Tu je jeden takýto recept na jednoduché, rýchle, lacné a chutné jedlo.
-
Nakladaný ovčí syr
24.4.2011 | čítané: 10105 krát | Celý článok...O originálny recept na nakladaný ovčí syr sa so mnou podelila šéfka farmy Palomino v Závadke, „na začiatku sveta“.
-
Polievka zo smržov
17.4.2011 | čítané: 10587 krát | Celý článok...Minulý rok sa mi na zadarilo párkrát vyjsť na huby, aj na jar. Hneď po návrate som huby spracoval, a navaril aj takúto dobrú polievku.
-
Smrčky na smotane
10.4.2011 | čítané: 12092 krát | Celý článok...Prvé jarné huby - smrčky sú vynikajúce a konečne sú dôvodom na zmyslupnú vychádzku do lesa. Ich sezóna vrcholí v apríli. Smrčky (smrže, smarže, smaržle...) sú najlepšie, ak sa okamžite spracujú a konzumujú. Z jednej jarnej hubačky sa dá pripraviť polievka i druhé jedlo (to je v nasledujúcom recepte), pričom oba pokrmy sú nielen jednoduché a lacné, ale vhodné aj na pôstne obdobie.
-
Grécke papučáky
3.4.2011 | čítané: 5321 krát | Celý článok...Originálny recept na originálne grécke jedlo - papoutsaki, ktorého základom je baklažán a náplňou mäso.
-
Bravčové v paradajkovej omáčke
27.3.2011 | čítané: 18005 krát | Celý článok...Recept na bravčové stehno v paradajkovej omáčke, ľahký, chutný, lacný...
-
Pľúcka na smotane
20.3.2011 | čítané: 28387 krát | Celý článok...Jedinenčná delikatesa a zároveň kontroverný recept! Ktovie prečo má mnoho ľudí k pľúckam na smotane. Vrátane mojej manželky, ktorá sa od tohto receptu dištancovala. Aj v Korzári jedna z editoriek ho nechcela zverejniť (napokon vyšiel) s tým, že je to hnus... Vôbec nie. Recept je jednoduchý a vynikajúci.